Kan vi lita på vad Jan Hjärpe säger om islam?

Förra veckan besökte jag idylliska Sölvesborg i västra Blekinge. Anledningen var en föreläsning om islam, som hölls på det lokala stadsbiblioteket av Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet. Åhörarna var många och engagerade. Islam är ett ämne som berör. Törsten efter kunskap är uppenbarligen stor. Det är bra. 

Vi lever i otäcka tider. Ett öppet främlingsfientligt parti, Sverigedemokraterna, hetsar idag mot muslimer på ett sätt som för tankarna till hur illasinnat judarna bemöttes i vårt land för inte allt för länge sedan. Information och upplysning är viktig väg mot att krossa fördomar. Troll tenderar ju att spricka när de tvingas ut i ljuset.

Jan Hjärpes föreläsning var ingalunda ointressant. Han pekade bland annat på att muslimerna i Sverige är en stor grupp. Dock är antalet bekännare som regelbundet går till moskén inte mer än två procent. Det motsvarar andelen svenska kristna som besöker kyrkan en vanlig söndag.

Överhuvudtaget gav Hjärpe en tämligen harmonisk bild. Budskapet kan ungefär sammanfattas så här: integrationsproblemen är kraftigt överdrivna, vi håller tvärtom på att få en försvenskad form av islam som väl smälter samman med majoritetssamhället. 

Jag hoppas och vill gärna tro att han har rätt i detta. Men frågan är om han inte tog lite väl lätt på muslimernas bad guys – islamisterna vilka använder religionen som ett ideologiskt vapen för att uppnå extrema politiska mål. Dessa figurer är förvisso ingen omfattande skara. Men hotet de representerar behöver vi knappast tvivla om efter 11 september 2001. 

När islam är på tapeten måste vi kunna hålla två saker i huvudet samtidigt – dels nödvändigheten av att bekämpa de radikala fundamentalisterna som sprider hat och terror, dels nödvändigheten av att kämpa för vanliga hederliga muslimers rätt att få utöva sin religion och vara en självklar del av vårt samhälle. 

Men kan Jan Hjärpe hålla dessa tankar i huvudet samtidigt? Dessvärre finns mycket starka skäl till skepsis. Hans förmåga till tolerans mot intoleransen har genom åren varit förbluffande och stundtals gränsat till rena medlöperiet. 

”Den judiska makten är som en cancer, en aids. Det ligger i judendomens hela kynne att fräta sönder, inifrån uppluckra och förbränna… Jag välkomnar, jag välkomnar en ny Hitler!”

Dessa uttalanden, och åtskilligt mer i samma stil, kunde närradiolyssnarna i Stockholm ta del av under 80-talet. Mannen bakom orden var nynazisten och förintelseförnekaren Ahmed Rami, som via sitt program Radio Islam svarade för den grövsta antijudiska propaganda som spridits genom etern i någon europeisk huvudstad sedan Nazitysklands dagar. 

Vidrigheterna upphörde först när Ahmed Rami dömts till fängelse för hets mot folkgrupp. Men hade Jan Hjärpe fått som han ville skulle Rami ostraffat kunnat fortsätta med sina sändningar. I egenskap av ”expertvittne” rusade nämligen Hjärpe till Ramis försvar i Stockholms tingsrätt hösten 1989. Under sitt flera timmar långa vittnesmål försökte han argumentera för att Ramis bisarra yttranden i själva verket utgjorde en fullt legitim kritik mot judendomen och den judiska staten.

En spya som att judar var särskilt begivna på sexuella perversioner ville exempelvis Hjärpe tolka som ett illustrativt debattinlägg om Israel, då det förklarar kärleken till jorden” (sic!). Domstolen lät sig dock inte duperas av denna brännvinsadvokatyr. Radio Islam stängdes och Ahmed Rami fick skaka galler i ett halvår.

På vilket sätt påverkades då tilltron till Jan Hjärpe sedan han urskuldat en ökänd Hitlerbeundrares rasitiska hat och avslöjat sig själv som en omdömeslös charlatan? Svaret är: inte alls.

Istället kunde Hjärpe segla vidare till att bli Sveriges offentligen mest anlitade kännare av arabvärlden och islam. Våren 2005 belönades Hjärpe med förläggarföreningens och författarförbundets Lars Salvius-pris på 100 000 kronor för ”bred, saklig och engagerad kunskapsspridning på ett område där behovet av fördomsfri upplysning är stort”.

Om det ändå fanns täckning för den motiveringen… Jämför gärna Hjärpes bok Araber och arabism från 2002 med samma års mycket uppmärksammade The Arab Human Development Report, författad av ett trettiotal arabiska akademiker på uppdrag av FN-organet UNDP. 

I sitt eget alster skriver Hjärpe om arabvärldens tillstånd på 2000-talet som en ”guldålder”, präglad av en ”global kultur som är mer homogen och mer pluralistisk än någonsin”. De arabiska forskarna delade emellertid inte alls den uppfattningen. I UNDP:s rapport beskrivs tvärtom ingående hur det stenhårda politiska förtrycket gjort arabländerna till den kanske mest efterblivna regionen i världen – ett moras av tyranni, korruption, stagnation, diskriminering och mänsklig förnedring.

Slutsatsen var i skarpast möjliga kontrast till Hjärpes glättande skönmålning: utan frihet finns ingen framtid.

Att mannen som förkunnat att Mellanösterns diktaturer åstadkommit en guldålder, också fördömt USA-alliansens störtande av Saddam Husseins despoti borde förstås inte förvåna. ”En modern form av kolonialism”, ropade Hjärpe ilsket (NU 3/4 2003). 

I SvD den 15/7 2005 likställde han även USA:s dåvarande president George W Bush med Usama bin Ladin, vilka enligt Lundaprofessorn bägge delade ”samma sorts tänkande” att det inte finns några oskyldiga civila, bara medkämpar eller fiender. Moraliskt var det ingen skillnad mellan oavsiktligt dödade människor i försvaret mot terrorismen, och de som al-Qaida samvetslöst mördat i sina bombattacker mot tåg och tunnelbanor.

Ska vi tro Jan Hjärpe var den demokratiskt valde ledaren i Vita huset och den fanatiske terroristen i grunden lika goda kålsupare. Djupare i det relativa träsket går nog inte att sjunka. Men borde vi förväntat oss något annat från Ahmed Ramis gamle bundsförvant?

55 tankar på “Kan vi lita på vad Jan Hjärpe säger om islam?

  1. Mycket läsvärt! Det är uppenbart att Jan Hjärpe är en högst tveksam person som med sina ställningstaganden underminerar rättssäkerheten och skapar ökade spänningar mellan den stora muslimska gruppen och etniska svenskar.
    Men den allra största skandalen är att Jan Hjärpe får uttala sig i svensk media som expert på islam. Mannen är ju uppenbart en öppen judehatare som aktivt stödjer och försvarar islamister som Ahmed Rami! Detta faktum säger en hel del om svenska medier och deras inställning till judar och Israel…

  2. När man ställa sån fråga då vill man göra Islam illa..rätt eller fel??..Och det är orättvisor mot Jan!!!!!..Gå ni vidare men Islam är kristendom och judendom och livets system för att man ska inte göra sex med djur t.ex…..För att man ska inte misshandla kvinnor med porr t.ex……..För batt man ska vara rättvis och inte göra ockupation och krigsbrott t.ex….

    Islam är Islam..Och alla människor kan göra fel och brott……Islam säger: ni kan aldrig skriva en bok som Koranen och ni kommer aldrig hitta fel….Islam säger det finns ingen tvång i Islam….Vill man tro eller inte tro..Men man får inte skapa lögner om Islam .. läs Talmud och det blir allt bra..

  3. ang. Amer Al-bayya
    Konstigt… Urdålig meningsbyggnad, förvirrad framställning men perfekt stavning!? Mmmm…?
    För övrigt är detta babbel om vad islam säger och inte säger, ett uppenbart hyckleri. Det finns ju inte en enda muslimsk stat som uppfyller ett minimum av demokratiska friheter! Det finns inte heller någon sansad form av vare sig religiös eller politisk islam i Europa. Så vad är det för moral islam skapar?!

  4. Hej LS. Jag tror att du vet inte något om Islam!..Lögner kommer hela tiden mot Islam..Om jag har fel då vill jag att du läser om Islam och tala för oss vad fel är.När man vill skriva eller tala om Islam-inte muslimer- då måste man har fakta och sanningen om Islam.Muslimer gör fel och brott som andra-eller hur-men varför tar man muslimernas fel och brott hårdare än andras brott,LS??

    Läs om kristendom.Du ser att det finns dödstraff..Men inte porr, våld mot kvinnor, sex mot barn, knark, rån, mord m.m.

    Alla brott och krig med krigsbrott som väst gör idag är det från kristendom,LS??.Idag vill demokratiska länder ändra lagen för att försvara Israels brott och krigsbrott..
    Vad skulle väst säga om muslimer gör likadan??
    Du kan fråga USA,Varför man har inte demokrati i Islams världen. Arabvärlden kämpar för demokrati men varje regeringen har stöd och hjälp från USA!! Titta vad de har gjort mot Irak.. För att Irak sa Nej till USA..Men nu är det dags att man kan själv läsa om Islam.Muslimer kan göra fel och brott som andra människor..De ska anpassa sig och respektera lag men HUR,LS??.Tack
    Jag hoppas att du är glad nu.

  5. Tack Stefan,Islam och Palestina med arabvärlden har fått problem i mer än 120 år och man fick befria hela allt i arabvärlden men inte Palestina och vi vill att man förstår Islam.
    Palestina är under Israels brott och ockupation i mer än 60 år fast att det finns 28 FN:s resolutioner mot Israel..Araber var snälla med UK och USA men det kommer hela tid orättvisor från de mot araber.
    Mer hjälp och pengar med all stöd till Israels ockupation från väst politiker till Israel…Palestinierna lever i tält och med helvete varje dag…Igår sa UK att de ska ändra lagen för att försvara Israels brott och krigsbrott…Att de som har begått krigsbrott från Israel ska gå fria…Varför hatar väst Usama Bin Ladin då?????….

    Islam fick hela tiden dålig bild hos de..Lögner kommer hela tiden om Palestina och Islam..Vem gör så och varför???????..

    Araber sa aldrig att det är kristendom som är fel när väst gör alla brott och krig..För att araber har mycket respekt för kristendom och de vet att kristendom är från samma Gud och kommer från Palestina..

    Vi (alla folk i världen)måste skapa rättvisan
    och freden med friheten och vi ska inte vänta på politikerna…De är för makt, orättvisor och pengar….Nu är det nog och stopp…Människor och jord med djur mår inte bra..Världen måste räddas och skyddas mot allt som gör livet ett helvete.Många politiker har dåligt samvete och de andra kan inte öppna mun och de andra är rädda och vill inte tala..Nu är stopp..Tack och god jul och gott nytt år till hela världen med jesus dag.

  6. Tack för uppvisningen Al-bayya! Nu är jag ännu mer övertygad om islams brister och oförmåga att skapa anständighet.
    Du blir förresten inte mer övertygande av att förställa dig som arab, muslim eller nå´t. För du är ju en bluff, eller hur?!

  7. Hej LS.. Jag skulle resa till USA men aldrig sa jag till minbror.Jag vill till Sverige och Olof Palme…Jag älskar Sverige och Sveriges rättvisan och varje ord som kom från Palme och hans vänner…
    Vem har mördat min Palme????

    Jag är svensk och jag är stolt över det..Sverige för mig är ett underbart land och man kan ser folkrätten, mänskliga rättigheter, och intertionell rätt i Sverige..
    Jag kan betala mitt liv för att försvara landet..
    Jag och min familj är svenska som protestera mycket mot en del som vill förstöra Sveriges rykte men de får aldrig göra det..
    Jag sa till min barn försvara rättvisan och Sverige med Palme och han vänner..

    Utan det går världen åt helvete,LS..Tänk på alla barn som vill smaka lite jul godis men de har inte lite mat för äta!!Vilken världen har man idag?

  8. ”Ett öppet främlingsfientligt parti, Sverigedemokraterna, hetsar idag mot muslimer på ett sätt som för tankarna till hur illasinnat judarna bemöttes i vårt land för inte allt för länge sedan.”

    När har SD hetsat muslimer?

  9. Vem är porrmotståndare? Jag är i alla falla inte det! Men feminister och muslimer går hand i hand där. Det är ju syptomatiskt att just i muslimska länder blir kvinnor som allra värst kränkta, men där är ju också pornografi förbjudet!

  10. Jag tycker definitivt att Jan Hjärpe är, och bör få vara, en viktig röst när islam diskuteras i Sverige. Helt enkelt därför att han är en av de mest kunniga.

    Vad han sade och gjorde för tjugo år sedan ska man förstås inte blunda för och glömma bort, men det smutsar enligt mig inte ner alla hans kunskaper för all framtid.

    Vad gäller den försvenskade form av islam – ofta kallad blågul islam – som du nämner så var de tankarna och begreppen inte ens födda 1989. Idag är de flesta skandinaviska islamologer överens om att en sådan islam redan är verklighet.

  11. Det finns problem mot kvinnor överallt,demokratbloggen.Läs aftonbladet 14 12 2009 sidan 6-7 om präternas våld, sex mot barn, esxgrupp och våld mot kvinnor med sprit.Ska jag anklaga kristendom eller prästerna??? Svara mig…Varför blir det Islams fel hos oss då?????????????????.

    Alla har fel med sig men inte Islam som är kristendom och judendom,demokratbloggen.
    Tack….
    Tvångsgifte kommer mycket ibland muslimer men är det från Islam???????..

    Slå kvinnor kommer överallt är det från Islam????…Läs om Islam.???

  12. Kommentar till Björn Owen Johansson:
    Vad fint sagt, helt i linje med den svenska politiska korrekthetens töcken…
    Precis detta förhållningssätt skapar grogrund för främlingsfientlighet och framför allt islamhat bland många svenskar, vilket i sin tur ger SD en betryggande marginal och plats i riksdagen efter valet 2010. Islam uppfattas som ett problem och måste diskuteras öppet, men framför allt måste den här diskussionen komma från muslimerna själva.

  13. Jag delar vännen Björns åsikt att Jan Hjärpe är värd att lyssna till. Men inte utan kraftiga reservationer och då som en röst som man måste väga samman bland många andra. Hjärpe tenderar ofta att bli alltför glättad och relativistisk tycker jag (ursäktandet av Ahmed Rami är talande) och han undviker gärna att problematisera. I synnerhet gäller det förhållandena i arabvärlden.

    För övrigt kan jag inte nog understryka att islam – precis som vilka andra religioner som helst – är välkommet i Sverige. Utvecklingen mot en blågul islam – eller euroislam om man höjer perspektivet till hela vår kontinent – är utmärkt och helt naturlig. Precis som Björn framhåller är denna redan en del av vår verklighet.

    Dock måste vi hålla koll på fundamentalistiska inslag. Det är främst ett ansvar för den förkrossande delen av vanliga hederliga muslimer. För några år sedan tilläts exempelvis en folkmordspredikan mot judar i Stockholms moské på Medborgarplatsen. I Göteborg har det talats om att bygga en moské med bidrag från Saudiarabien, som har ett uttalat intresse av att sprida sin extrema variant av islam (wahabismen). Sådant är definitivt inte okej och skadar främst muslimerna själva. Samt riskerar att ge mer vind i seglen åt de mörka, intoleranta krafter som Sverigedemokraterna representerar.

    Det öppna, liberala samhälle jag förespråkar har en självklar plats för alla människor. Det väsentliga är att respekten för de universella värden som detta samhälle bygger på upprätthålls.

  14. Till Björn Owen Johansson med ett stort Tack..Islam är sista delen av alla Guds böcker .Vi har en enda Gud som säger: Alla människor är lika och alla människor är från Adam..Islam är sista Guds ord till folket.Två ämne vill många veta mer om Kvinnan och Terror..Kvinnan har fått mycket rättigheter inom Islam och på många område är hon lika med manen. Men Islam har gränser i livet t.ex kvinnan ska inte visa hennes naken kropp bara till hennes man..Och idag fick kvinnan bada ut i många arabiska och muslimiska länder.Det finns våld mot kvinnor, omskärelse för kvinnor,tvångsgifte, förtryck mot kvinnor ,heders mord m.m men allt detta kommer inte från Islam.En del muslimer tycker själva att det är kultur och tradition.I Islam kan kvinnan be om alla rättigheter och många kvinnor har fått arbete ,så vill vi att alla ska tala och skriva om den nya bilden ocinte bara om det galma.I 30 år har inte sett något bra om Islam i medeir.Om man ser Libanon då ser man ett land som ligger västvärlden.

    Terror,Islam säger att man får inte döda en enda människa,om man gör då är man dödade alla människor..Islam säger att i kriget talar man om fred först, och om andra krigar mot Islam och muslimer orättvist då ska man försvara Gud och Islam..Islam säger ni får inte kriga orättvist och ni ska alrig anfalla någon orättvist..
    Usama sa sist att vi kommer aldrig att sluta tills väst sluta anfalla oss och sluta döda civila och befria Palestina..Att döda civila är förbjudet i Islam.
    Islam hatar orättvisor och mord men vad ska man göra?? och Irak har fått ett orättvist, fegt krig för Israels skull bara.Tack Björn, Jan är bra människa och en rättvis man.

  15. Hej christiandalgren,Jag kommer från Irak och jag fick dansa och dricka sprit och gör allt som man gör här men jag hade med mer moral, ansvar och gräns. Jag kan inte gå över gränsen t.x att säga (tyst din jävel mamma) (och din duma fröken)m.m.Vi hade mer respekt för kvinnor inte som (porr).Vi hade mer respekt för gamla.Vi hade mycket respekt för lärare osv..
    Allt man hör och ser mycket är rätt men det aldrig från Islam .Det är mer kultur och tradition och brott straffas med mycket hård straff ..Man måste titta på allt annat också t.x folk har inte demokrati, utbildning, pengar, utveckling m.m. Och man kan inte säga att Svenskar är så varför muslimer inte som Svenskar eller som andra i väst.Det skillnad är många många år på utveckling.Qatar fick bygga kyrkor och bar som serverar sprit( sprit är förbjudet i Qatar) till de kristna som arbetar i Qatar från olika länder..Jag själv säger och de som arbetar med Islam säger också att alla muslimer ska anpassa sig och följa lagen i det länd som de bor i.Men varför tar man muslimernas brott hårdare än svenskarnas samma brott??.Varför muslimer men inte livets ord t.x??Ska muslimer ta alla juder på samma sätt när man talar om Israels brott och krigsbrott och Yasser Arafats vänner är judar??.Ska man säga att det är kristendoms fel och judendoms fel som gör att skapa orättvisor, krig och ockupation i Palestina och det finns 38% av palestinierna är kristna??.När man höra Schweiz, Holland och att en del västvärlden mot Islam Då frågar man Varför de länderna sa inget om Israels och USAs krig och krigsbrott,orättvisor mot muslimer!!

    När många demokratiska länder ändra lagen för att skydda Israels brott,krigsbrottDå är det stort fel att man behandla muslimer så här..

    Muslimer ska få Ja men inte med allt som går mot lagen,Christiandalgren,Tack..(orättvisor skapar mer orättvisor).

  16. Till Amer-al-bayya: Man kan inte använda begreppet rättvisa när det passar, särskilt inte med motivet att bana väg för islam. Islam är en förtryckande idévärld som rättfärdigar övergrepp och förtryck. Att fly till västvärlden innebär att man rimligen lämnar islams idévärld och är beredd att bli del av den rättstradition, människosyn, rättsuppfattning, tolerans, moral, historia och livsstil som utvecklats i västvärlden under hundratals år.
    Detta kackel om palestinier måste upphöra. Något arabiskt Palestina har aldrig existerat, det är en fantasi som inte finns. Det forna brittiska mandatet Palestina delades i en arabisk och judisk del där Jordanien 1946 skapades som områdets arabiska stat. Att FN skapat en permanent flyktingsituation är en skam för både FN och de arabiska staterna.

  17. Till LS.1- du måste läsa om Islam..2- du har inte öppat samtal om vad jag säger .du bara vill säga vad du har i hjärtat..3- Du hör men inte ser Palestinasproblem..Vet du något om Irak som förlorade 650 000 barn 1990-2007 av brist på allt som USA har stoppat och FN står där och tittar bara.Om muslimer ska göra sånt brott,vad ska du säga,LS?????..4-Lova att du läser aftonbladet 14 12 2009 sidan 6-7,LS??..du ska se prästernas brott mot kyrkan och lagen om sexmot barn, våld, slå kvinnor, sprit, sexgrupp m.m..Läs det LS..Historien kommer aldrig att ändras,LS..Vad som hände i Palestina kommer aldrig att hända igen,Aldrig..Läs aftonbladet,LS.Tack.

  18. Hej LS, Här är några FN:s resolutioner mot Israel.
    Islam säger att rättvisan är grundstenen till allt..
    Utan rättvisa är vi värre än vilda djur.

    Var är alla FN:s resolutioner mot Israel:s brott och ockupation,USA,EU??
    Det finns 28 starka FN:s resolutioner mot Israel:s brott, krigsbrott
    och ockupation..Arabvärlden tror att FN är maktlöst och EU är för
    Israel:s ockupationspolitik!!
    Israel har sagt NEI till alla FN:s resolutioner och Israel går vidare
    med alla brott och ockupation..USA, UK, Frankrike och EU kan
    protestera, bojkotta, ställa krav och press, kan straffa och kan kriga
    mot araber men de säger inte ett ord mot Israel..När USA protestera
    hård och med hot mot Iran då var USA så tyst mot Israels brott som
    sker varje dag ,Inte en gång sa USA, UK något mot Israel!!
    Här skickar jag några av FN:s resolutioner och frågor till
    politikerna.Jag hatar orättvisor,rasism och hat men en del av Europas
    politiker skapar allt detta med att stödjer Israel:s ockupation, brott
    och Israels kärnvapen och förbjudna vapen..USA har aldrig sagt att
    Israel måste lämna sin denna vapen men med Iran säger USA det varje
    dag..Sån politik måste stoppas och straffas för rättvisans skull:-
    Centrala FN-resolutioner
    Palestinska flyktingar har rätt att återvända till sina hem i Israel.
    Beslutar att de flyktingar som vill återvända till sina hem och leva i
    fred med sina grannar skall tillåtas att göra det vid tidigast möjliga
    tidpunkt, och att ersättning skall betalas för egendom av dem som
    valde att inte återvända och för förlust av eller skada egendom, som
    enligt folkrättsliga principer eller i eget kapital, kan kompenseras
    av regeringar eller myndigheter.
    Generalförsamlings resolution 194, 11 December 1948
    Israels ockupation av Palestina är olaglig.
    Europaparlamentet kräver ett tillbakadragande av israeliska styrkor
    från områden som ockuperades under kriget det året och ”erkännande av
    suveränitet, territoriella integritet och politiska oberoende av alla
    stater i området och deras rätt att leva i fred inom säkra och erkända
    gränser fri från hot eller handlingar kraft.
    Säkerhetsråds resolution 242, 22 november 1967
    Israels bosättningar olagliga.
    Fastställer att den politik och praxis för Israel i bosättningar i de
    palestinska och andra ockuperade arabiska områden sedan 1967 har ingen
    rättslig giltighet och utgör ett allvarligt hinder för att uppnå en
    rättvis och varaktig fred i Mellanöstern.
    Säkerhetsråds resolution 446, 22 mars, 1979
    Palestina har rätt till självbestämmande.
    Bekräftar ”den oförytterliga rättigheter till det palestinska folket i
    Palestina … till självbestämmande utan yttre inblandning” och ”till
    nationellt oberoende och suveränitet.”
    Generalförsamlingens resolution 3236, 22 November, 1974
    Bekräftelse av en palestinsk stat
    Bekräftar ”en vision om en region där två stater, Israel och Palestina
    lever sida vid sida inom säkra och erkända gränser.”
    Säkerhetsrådets resolution 1397, 12 mars, 2002
    Bekräftelse av rådgivande yttrande av Internationella domstolen (ICJ)
    om de rättsliga konsekvenserna av byggandet av muren
    Kommentarer till den Internationella domstolens rådgivande yttrande 9
    juli 2004, FN: s ”kräver att Israel, ockupationsmakten, uppfylla sina
    rättsliga skyldigheter som nämns i den rådgivande åsikt” och ”uppmanar
    alla stater som är medlemmar av Förenta Nationerna att uppfylla sina
    juridiska skyldigheter som nämns i den rådgivande åsikt ”.
    Generalförsamlings resolution ES-10/14, 2 augusti 2004

  19. Till Amer-al-bayya: FN är kidnappat av dina gelikar, det märks inte minst nu när FN:s klimatkonferens avslutats.
    Du ska inte inbilla dig att islam någonsin kommer att kunna dominera över de parlamentariska demokratierna, inklusive Israel. Det spelar inte heller någon roll hur många Israelhatande resolutioner FN spottar ur sig. FN har aldrig haft och kommer aldrig att ha legitimitet när de gäller. Att du dessutom försöker gömma dig bakom någon slags arabisk invandrad identitet är sjukt. För du är ju en bluff, eller hur…?

  20. Hej LS, Jag är en bluff kanske men ockupation, krigsbrott och sanningen med fakta lång in i historia är inte bluff…Jag säger till dig att Israel,USA,UK och Frankrike är värsta länder i vår historia bryter mot alla lagar av mänskligheten.Det är hat, rasism,mord,ockupation och förtryck och våld mot civila i olika länder.Ta USA och svarta och indianer,Ta Sydafricka,Ta arabvärlden som lever under allt detta i mer än 120 år.FN ska inte vara under USAs styre .FN måste vara självständigt.

    Demokrati,frihet och frerd behöver rättvisan
    annars har man inget,LS.USA är en bluff,LS.

  21. Hej LS, Alla begår brott kanske,men aldrig man kan leva orättvist hela tiden.Brott måste stoppas och straffas och ersättas-Alla brott-,är du med?? Israel tjuvlyssnade på FN-möten
    En schweizisk tidning rapporterar att Israel tjuvlyssnat i en FN-byggnad i Genéve i flera år, skriver al-Manar. Enligt tidningen tjuvlyssnade Israel även på de möten som handlade om mordet på Rafik al-Hariri, som Israel är misstänkt för att vara delaktig i. Upptäckten gjordes vid en planerad reparation av elnätet i byggnaden.

  22. Idiologin Islam. Ett axplock av vad Allah lär och beordrar till sina följeslagare:

    Allah lovar att islam skall erövra världen:

    9:33. It is He Who has sent His Messenger (Muhammad) with guidance and the religion of truth (Islam), to make it superior over all religions even though the polytheists hate (it).

    Allah beskriver att efter massimigration kommer total förstörelse av ursprungsbefolkningen (likt i Medina):

    17:16. And when We decide to destroy a town (population), We (first) send a definite order (to obey Allah and be righteous) to those among them [or We (first) increase in number of its population] who are given the good things of this life. Then, they transgress therein, and thus the word (of torment) is justified against it (them). Then We destroy it with complete destruction.

    Det stränga förbudet att beblanda sig med oliktänkande:

    4:76. Those who believe, fight in the Cause of Allah, and those who disbelieve, fight in the cause of Taaghoot (Satan, etc.). So fight you against the friends of Shaytaan (Satan); Ever feeble indeed is the plot of Shaytaan (Satan).

    4:89. They wish that you reject Faith, as they have rejected (Faith), and thus that you all become equal (like one another). So take not Auliyaa’ (protectors or friends) from them, till they emigrate in the Way of Allah (to Muhammad). But if they turn back (from Islam), take (hold) of them and kill them wherever you find them, and take neither Auliyaa’ (protectors or friends) nor helpers from them.

    4:144. O you who believe! Take not for Auliyaa’ (protectors or helpers or friends) disbelievers instead of believers. Do you wish to offer Allah a manifest proof against yourselves?

    5:51. O you who believe! Take not the Jews and the Christians as Auliyaa’ (friends, protectors, helpers, etc.), they are but Auliyaa’ to one another. And if any amongst you takes them as Auliyaa’, then surely he is one of them. Verily, Allah guides not those people who are the wrong-doers.

    58:14. Have you (O Muhammad) not seen those (hypocrites) who take for friends a people upon whom is the Wrath of Allah (i.e. Jews)? They are neither of you (Muslims) nor of them (Jews), and they swear to a lie while they know.

    60:1 O you who believe! Take not My enemies and your enemies (i.e. disbelievers and polytheists, etc.) as friends, showing affection towards them, while they have disbelieved in what has come to you of the truth (i.e. Islamic Monotheism, this Quran, and Muhammad), and have driven out the Messenger (Muhammad) and yourselves (from your homeland) because you believe in Allah your Lord! If you have come forth to strive in My Cause and to seek My Good Pleasure, (then take not these disbelievers and polytheists, etc., as your friends). You show friendship to them in secret, while I am All-Aware of what you conceal and what you reveal. And whosoever of you (Muslims) does that, then indeed he has gone (far) astray, (away) from the Straight Path.

    60:13. O you who believe! Take not as friends the people who incurred the Wrath of Allah (i.e. the Jews). Surely, they have been in despair to receive any good in the Hereafter, just as the disbelievers have been in despair about those (buried) in graves (t

    Plikten att strida för att sprida budskapet:

    2:216. Jihad is ordained for you (Muslims) though you dislike it, and it may be that you dislike a thing which is good for you and that you like a thing which is bad for you. Allah knows but you do not know.

    9:29. Fight against those who (1) believe not in Allah, (2) nor in the Last Day, (3) nor forbid that which has been forbidden by Allah and His Messenger (4) and those who acknowledge not the religion of truth (i.e. Islam) among the People of the Scripture, until they pay the Jizyah with willing submission, and feel themselves subdued.

    9:5. Then when the Sacred Months (the Ist, 7th, 11th, and 12th months of the Islamic calendar) have passed, then kill the polytheists wherever you find them, and capture them and besiege them, and prepare for them each and every ambush. But if they repent and perform the prayer, and give Zakah, then leave their way free. Verily, Allah is Oft-Forgiving, Most Merciful.

    Lite blandat:

    2:217. They ask you concerning fighting in the Sacred Months. Say, ”Fighting therein is a great (transgression) but a greater (transgression) with Allah is to prevent humankind from following the Way of Allah, to disbelieve in Him, to prevent access to the Sacred Mosque, and to drive out its inhabitants, and the fitnah is worse than killing. And they will never cease fighting you until they turn you back from your religion if they can. And whosoever of you turns back from his religion and dies as a disbeliever, then his deeds will be lost in this life and in the Hereafter, and they will be the dwellers of the Fire. They will abide therein forever.”

    33:26. And those of the people of the Scripture who backed them (the disbelievers) Allah brought them down from their forts and cast terror into their hearts, (so that) a group (of them) you killed, and a group (of them) you made captives.

    35:36. But those who disbelieve, (in the Oneness of Allah – Islamic Monotheism) for them will be the Fire of Hell. Neither it will have a complete killing effect on them so that they die, nor shall its torment be lightened for them. Thus do We requite every disbeliever!

  23. Hej bertil…Alla kan skriva 1000 rad om kristendom och judendom också men förstår du det?????.Jag kan inte det!!.Jag behöver någon som kan för att förstå en del..

    Du måste tro att Islam är kristendom och judendom och alla har Gud=Allah på arabiska,som skapade allt som Jesus sa.

    Vad sa Islam om Jesus,Bertil??.Vad sa Islam om arbete i jorden,Bertil??..vad sa Islam om föräldrar och gamla,Bertil???.Vad sa Islam om alla fattiga och svaga,Bertil??..Vad sa Islam om fred och krig,Bertil??…Vad och Vad…Men allt i Islam är VARFÖR??..
    Varför sa och gör Gud så,Bertil???

    Om du har skrivit allt bra ( jag har inte tid att kolla)så måste du fråga dig också VARFÖR???

    Kasta sten på kvinnan som gör sex utan giftemål,står det i judendom.Varför,Bertil??

    Ni ska inte ljuga,sa Jesus.Varför,Bertil???

    Ni ska hjälpa alla fattiga och en rik man kommer aldrig till mig,sa Jesus.Varför,Bertil??….Islam är sista Guds ord till människor..Alla religion har inget namn.Bara sista religion fick namn ,Islam.

    Gud är Abrahims Gud=Allah på arabiska.

    Vad sa Gud om Mosses, Bertil??..Tack.

  24. Är det inte religionen (Kristendomen, Islam, Judendomen) som står för de blodigaste folkmorden under människans historia?
    Koranen är en plocklista över Gamla och Nya testamenten plus lite grädde på toppen.
    Same sh…t alltså.
    Det går inte att rättfärdiga ngn religion. Det är människan som skapat religionen inte tvärtom. Så keep your religion for yourself at home. Blandar man religionen och politiken så befinner man sig i ”deep shit” som man säger på latin! Nu är det över 200 år som religionen är skild från politik i Europa. Nya européer borde läsa hemläxan och slå up ordet ”teologisk renässans” och verkligen försöka förstå innebörden av det (något som Islam och Judendomen verkligen behöver). Kanske sedan kan de åstadkomma något som kommande generationens muslimer och Judar och inte minst Kristna, dvs barn och barnbarnen har nytta av.
    ref. Tora, Bibel, Koran.
    Tack och hej.
    Peter.

  25. Hej Peter,Religion har talat alltid om att det finns Gud=Abrahams Gud=Allah på arabiska.Alla som har visat fakta hade -makt- från Gud för att övertiga människor..

    Vid Guds namn har man begått brott och krig..Men aldrig sa religion att man fick döda ,ljuga osv..Sista Guds ord var i Islam..Man kan kritisera och tala och skriva om religion men aldrig ska man skapa lögner..man har religionsfrihet och man kan tro på vad man vill.Tycker du att det är rätt att man visa porr men man ska inte tala om religion???

    Islam älskar rättvisan först och hatar alla orättvisor.Tack

  26. Hej Amer Al-bayya,
    Jag tycker att man har lika rätt att prata om religion som porr. Det är friheten att tala om vad som helst som är målet. Kolla på t.ex. ”Debatt” på SVT. Men här kommer den felande länken. Det finns inte en enda mullah i hela värden som kan tillåta att man pratar om porr i TV, om han fick bestämma. Du har lika rätt att tro på din bok som jag på min, här kommer rättvisan. Men när du kommer med påståendet att ”Guds sista ord är Islam” så förnekar du Kristendomen och Judendomen, och alla andra religioner i världen över en kopp kaffe! Det är denna totalism som är Islams felande länk. Förresten, undrar vad ordet ”Jihad” betyder i Isalm. Är det inte detta just en Fatwa att döda oliktänkande människor i Islams namn? Var det inte profeten själv som började detta härliga krig i Kheibar. Så vitt jag minns så har verken Jesus eller Moses propagerat för krig själva!
    /Peter-frälsaren

  27. Hej Peter..Det är du som vill tysta ner religions röst(läs dina ord) och jag vill som du säger nu att man kan kritisera allt..I judendom och kristendom och Islam är porr förbjuden,rätt eller fel,Peter???

    Guds sista ord är Islam som är Judendom och kristendom..Efter Islam finns inte någon religion från Gud,Peter..Islam har mycket respekt för andra religion och kristendom och judendom är från Islams område eller hur,Peter?..

    Jihad är inte fatwa.Jihad som USAs försvar eller som Sveriges försvar mot alla som inte tro på Gud och och och vill anfalla Islam eller muslimer..Fatwa är nya saker som man bestämma rätt eller fel…

    Det finns rätt och fel och det finns samma i Islam, Halal som allt tillåtet och Haram som är förbjudet..Att man göra sex med barn är Haram t.ex….Allt som rätt är Halal och allt som fel är Haram..Så är det porr Haram..Äta gris är Haram osv..
    Jag respekterar dig och dina åsikter och rättvisan är först.Rättvisan är grundstenen till allt,sa Islam..

    Islam säger: Om ni ska tala med andra, om Islam eller om deras religion, måste ni tänka på rättvisan först och ni ska vara arliga…

    Muslimer måste vara svenskar först,säger Islams män.Jag är svensk och lever som dig.Dansar och drickar sprit och allt annat men jag har gränser enligt Islam och följa vad lagen säger som andra svenkar.Du har dina åsikter och jag har mina åsikter som alla svenskar..Problemet är Palestinafrågan inte Islam.Tack.

  28. Amer Al-bayya, var det inte en Fatwa som var grunden till Salman Rushdies dödsdom, eller har jag fel?
    Islam är inte bara svart eller vit. Gris kött är hallal om du är hungrig och inte har ngn avsikt att begå synd med att äta köttet (Sura Maeda i Koran). Eller i Sura Nesa’a, som säger att om man är trogen så ska man inte be då man har druckit sprit, man måste vänta tills man är nykter. Detta betyder att jag inte blir ”Mortad” och otrogen om jag dricker sprit!
    Om en kvinna inte bär slöja, så blir hon inte ”Mortad” för det. Så grund principen i Islam är att man inte skall tvinga någon att bete sig på ett visst sätt eller som står i Koran ” La ikraha fi-din”. Jag har mitt sätt att komma till gud och du har ditt sätt.
    Angående Palestina så finns det en bok som rekommenderas till alla som är intresserade av ämnet och heter, ”The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy” av John Mearsheimer med fl.
    Tack och hej.
    /Peter-frälsaren.

  29. Hej Peter, Tack att du kan lite om Islam ..Det behövs när man kritisera eller skriva om Islam.Islam är Guds-Jesus Gud-ord till alla människor..Irans regerig har betämmt om dödstraff åt Salman(Salman vet att såna lögner i hans bok ska skaffa mycket pengar och han bli känd)).Fatwa kom från Saudia arabien att Salman måste sällas inför rätta..När det kommer nya saker och man måste betämma sig om då är det fatwa..

    Haram kan man göra när man är tvången men man måste lämna det ..Murtad är en man som lämnat Islam och han nekar GUD och vill kriga mot Islam..La ikraha fi-din är ingen tvång i Islam..

    Idag kan man se och titta på alla muslimska länder som har bar och dans och sprit..Gud säger : att man måste tro på Gud och på domedagen och på ett bra jobb jorden då kan man komma till mig..

    Tack det var bra bok om Palestina.Jag ska köpa den..Orättvisor från USA har förstört mycket i Mellanöstern och Europa. Vi vill förklara hela tiden att USA och Israel går emot FN och internationell rätt..Det är roligt att ta samtal med dig, Peter..OBS Islam är Islam..Muslimer är en annan sak de gör brott och fel som alla andra och de kan förstå Islam fel..Kvinnan har fått samma rättigheter som mannens men hon får inte visa mycket av hennes kropp men hon gör det ibland i Egypten och Libanon..Tack,Peter.

  30. Amer Al-bayya skriver den mest egocentriska smörja jag någonsin läst.

    Krigen i MÖ handlar inte om att väst dödar muslimer. Det handlar om att väst hindrar muslimer från att döda muslimer.

    Nackdelar med islam
    Barnäktenskap, halal-slakt, könsstympningar, avhuggning av händer och fötter, offentliga hängningar, steningar, degradering av kvinnor samt förföljelse av homosexuella personer.

    Muslimer låser in sina döttrar, håller sig till sina egna, skickar sina barn till muslimska friskolor, har dukar på sina kvinnor.
    Sen säger dom att det är vi som diskriminerar dom.

    Sen är det märkligt palestinier ska ha rätten att flytta till Israel, men bosättarna måste bort från palestinsk mark. Låter inte riktigt rättvist va?

    En engelsk imam säger att oskyldiga ickemuslimer finns inte. Vilka talar han för?

    Är det ok att kapa din religion för extremism men inte att rita av er profet?

    Vilka är äkta muslimer? Sunni, Shia, Deobandi, Bharelvi, Ahhmadiya, Wahhabi, Ismaeli, Ithna Asharia, Alawi, Druze, Bidati, Dawoodi Bhoras, Usuli, Alavi Bhoras, Naqshbandiya, Darvish, Chisti, Zaidis, Kharijites, Khatmiyya, Tijaniyya, etc?

    Varför måste islam ha lagar som skyddar den?

    Tvåstatslösningen bygger på stilleståndslinjerna efter 1948-49 års krig. Varför blev det inte fred under perioden 1949-67 om de dåvarande gränserna var så bra?

    När Al-Quaida skriker ”allah akbar” och spränger folk så är dom inga ”riktiga” muslimer. Bara en klick som förstör, men om någon försöker fängsla dom. Då är det islamofobi!

    Varför kallades det inte ockupation när Egypten hade Gazaremsan i nästan 20år?

    Om islam är en fredens religion så kan väl inte präster dela ut fatwas. Gör dom det så är antingen prästen falsk eller så är islam våldsamt.

    Om nu palestinierna ”bara vill leva i fred” – varför röstar de då fram den våldsamma och judehatande terrororganisationen Hamas till makten? Varför protesterar palestinierna inte när Hamas skjuter 200 raketer mot Israel? Varför protesterar palestinierna inte när Hamasledare säger att de ska använda ”barn, kvinnor och gamla som ”mänskliga sköldar mot Israel”?

    Jämförelsen med nazityskland-israel går inte pga:
    Dom flesta dödade palestinier är beväpnade och
    Palestinierna vill jämna Israel med marken.

    Alla smarta skrattar eller oroas över muslimsk ”logik”.

  31. Hej Danne,först vill jag att du ska läs vad FN:s resolutioner säger och vad väst gör..Ordet -väst- är politiker i väst.Om jag skriver USA så menar jag politiker eller USAs politik osv..Varsådog läs vad FN säger och sen kan vi ta resten av vad du skrev:- det finns 28 FN:s resolutioner mot Israel(Israels politik)här är några:- Centrala FN-resolutioner
    Palestinska flyktingar har rätt att återvända till sina hem i Israel.
    Beslutar att de flyktingar som vill återvända till sina hem och leva i fred med sina grannar skall tillåtas att göra det vid tidigast möjliga tidpunkt, och att ersättning skall betalas för egendom av dem som valde att inte återvända och för förlust av eller skada egendom, som enligt folkrättsliga principer eller i eget kapital, kan kompenseras av regeringar eller myndigheter.
    Generalförsamlings resolution 194, 11 December 1948

    Israels ockupation av Palestina är olaglig.
    Europaparlamentet kräver ett tillbakadragande av israeliska styrkor från områden som ockuperades under kriget det året och ”erkännande av suveränitet, territoriella integritet och politiska oberoende av alla stater i området och deras rätt att leva i fred inom säkra och erkända gränser fri från hot eller handlingar kraft.
    Säkerhetsråds resolution 242, 22 november 1967

    Israels bosättningar olagliga.
    Fastställer att den politik och praxis för Israel i bosättningar i de palestinska och andra ockuperade arabiska områden sedan 1967 har ingen rättslig giltighet och utgör ett allvarligt hinder för att uppnå en rättvis och varaktig fred i Mellanöstern.
    Säkerhetsråds resolution 446, 22 mars, 1979

    Palestina har rätt till självbestämmande.
    Bekräftar ”den oförytterliga rättigheter till det palestinska folket i Palestina … till självbestämmande utan yttre inblandning” och ”till nationellt oberoende och suveränitet.”
    Generalförsamlingens resolution 3236, 22 November, 1974

    Bekräftelse av en palestinsk stat
    Bekräftar ”en vision om en region där två stater, Israel och Palestina lever sida vid sida inom säkra och erkända gränser.”
    Säkerhetsrådets resolution 1397, 12 mars, 2002
    Det ska komma några ord om väst-politiker i väst-varsågod:- 7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.
    Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
    Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
    Jag frågar alla politiker :-
    1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
    2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
    3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
    4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??
    5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
    6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
    7- Vem kan stoppa Israel??
    Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
    Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
    Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.
    Läs bra och vi tar resten av vad du skrev sen.Tack Danne…Obs. Medier i väst har inte skrivit om alla fakta om MÖ,Danne..Och jag förstår dig att du vill ha fakta och sanningen.Du ska få allt jag lovar det.

  32. Hej Danne,här är mer fakta.Amnesty och HRW erkänner det:- Användning av mänskliga sköldar är tortyr
    Under 2002 massakern i flyktinglägret i Jenin, användes invånare som ”mänskliga sköldar” av israeliska soldater. De tvingades under pistolhot att visa vägen in i hemmen, öppna dörrar som soldaterna trodde skulle kunna ELAKT fångade.
    Att använda mänskliga sköldar är ett brott mot artikel 16 i konventionen mot tortyr.
    Den israeliska högsta domstolen förbjöd denna praxis den 6 oktober 2005.
    Israeliska soldater har fortsatt att använda mänskliga sköldar. Palestinain barn så unga som 11 användes som mänskliga sköldar under en israelisk militär invasion av Nablus mars 2007.
    Här kommer UKs ord till alla sionister(judar) att de ska få Palestina men Hur,Danne:- Balfourdeklarationen 1917
    Från Wikipedia, den fria encyklopedin
    För förklaring om förhållandet mellan besittningar och Storbritannien, se Balfourdeklarationen 1926.

    Arthur James Balfour.
    Den Balfourdeklarationen 1917 (den 2 november 1917) var ett formellt uttalande politik av British Regeringen anger att
    ”Hans Majestäts regering ser med gynnar etableringen i Palestina av ett nationellt hem för det judiska folket och kommer att göra sitt bästa strävar efter att underlätta att detta objekt, är det underförstått att ingenting skall göras som kan påverka de civila och religiösa rättigheter för befintliga icke-judiska samhällen i Palestina eller de rättigheter och politiska status åtnjuts av judar i något annat land. ”[1]
    Deklarationen gjordes i ett brev från Utrikesministern Arthur James Balfour till Baron Rothschild (Walter Rothschild, 2nd Baron Rothschild), en ledare för den brittiska judiska samfundet, för vidarebefordran till Sionistiska federationen Storbritannien och IrlandEn Sionistiska organisation. Skrivelsen återspeglade den British CabinetSom överenskommits i ett möte den 31 oktober 1917. Det angavs vidare att förklaringen är ett tecken på ”sympati med judiska sionistiska ambitioner.”
    Uttalandet gavs ut genom insatser av Chaim Weizmann och Nahum Sokolow, Den främsta sionistiska ledare baserat i London men, som de begärde för återskapande av Palestina som ”det” Jewish nationella hem, föll förklaringen kort av sionistiska förväntningar.[2]
    Har sionisterna använde våld,mord,massmord mot UK och palestinierna för att ta över Palestina..???Varför fick 800 000 palestinier lämna sina hem och mark 1946-1948??..Du kan se UKs arkiv och Turkiets arkiv och Tysklands arkiv och du kan fråga UK..Israels brott är största och grovaste i vår historia,Danne..Fråga UD..

  33. Hej Danne,,Fakta är Fakta och lögner är lögner..Sionisterna har ljugit och ljugit för hela världen…Nu är det stop och det är nog..Israels brott,krigsbrott måste stoppas och straffas….Läs det här:- Amnesty:Situationen i
    Palestina mycket svår
    Amnesty International har under en veckas tid besökt Israel och de ockuperade palestinska områdena. I ett öppet brev uppmanar man EU:s medlemsstater att ta ansvar och agera i konflikten.
    Amnestys internationella generalsekreterare, Irene Khan, ledde en delegation som mötte såväl israeliska som palestinska ledare och representanter för det civila samhället. I ett öppet brev ställt till ledarna för EU:s medlemsstater tecknar människorättsorganisationen en mycket pessimistisk bild av den nuvarande situationen; antalet dödade palestinier har ökat de senaste månaderna och den ekonomiska situationen i de ockuperade områdena är ”mycket allvarlig och större delen av befolkningen lever i svår fattigdom”. Amnesty menar att den begränsade rörelsefriheten, utbredningen av israeliska bosättningar och den mur som har byggts på ockuperat område stryper den lokala palestinska ekonomin.
    Man skriver att våldet är en grogrund till hårdnande attityder på båda sidor. I brevet uppmanar Amnesty bland annat att EU :
    Tillsätter en internationell mekanism för att övervaka de mänskliga rättigheterna i området .
    Avkräver ansvar och verkar för att personer som begått människorättsbrott ställs inför rätta.
    Upphör med all försäljning eller överföring av vapen så länge som garantier inte kan ges att dessa inte används för att begå brott mot mänskliga rättigheter eller humanitär rätt.
    Läs brevet i sin helhet
    Olle Eriksson
    Och det här,Danne…….. Palestina: Israeliska
    soldater vittnar om vit
    fosfor mot civila
    Den israeliska människorättsorganisationen Breaking the Silence har nyligen publicerat 26 anonyma vittnesmål från soldater som deltog i Israels storskaliga attack mot Gaza-remsan tidigare i år.
    Soldaterna berättar att civila palestinier enligt militärens instruktioner sköts ihjäl för att minimera risken för att soldater skulle dö, uppger brittiska BBC.
    Civila användes även som mänskliga sköldar och tvingades in i byggnader som misstänktes vara minerade.
    Vit fosfor användes i civila områden och soldater sköt prick på vattenbehållare för nöjes skull. Gaza-remsan led vid tillfället av en svår vattenbrist.
    Många soldater vittnar om att det förekom få direkta strider med militanta palestinier.
    Den israeliska regimen har avfärdat rapporten som hörsägen.
    Palestinska människorättsorganisationer uppger att omkring 1 400 palestinier dödades under den 22 dagar långa operationen. Tretton israeler dödades, däribland tio soldater.
    Enligt FN förstördes fler än 50 000 hem, 800 industrifastigheter, 39 moskéer och två kyrkor i attacken, skriver BBC.
    Andreas

    Israels brott och ockupation med krigsbrott är största i vår historia..Så måste Israel stoppas och straffas….Det kommer mer ,Danne..

  34. Hej Danne, Mer fakta mot lögner som kommer i medier.Läs det här,varsågod:

    Läs det om vad Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm sa Israel,bosättningar och Israels ockupation av Palestina:-

    (( Det kan inte finnas två folkrätter ,två uppsättningar internationell lag,en för Israel och en för resten av oss,sade Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm i ett tal i FNs generalförsamling den 1 dec 1987, och han tillade:- Palestinierna lever som andra klassens medbordare på sin egen jord..Den svenska regeringen fördömer kategoriskt den illegala (judiska) bosättningen. Bosättningarna utgör ett brott riktat mot det palestinska folket,dess tillhörigheter och dess land.))

    Dr A Carlebach, Cheredaktör för den inflytelserika israeliska tidningen Maariv ,säger den 7 10 1955 1955 1955 i sin tidning följande:-

    (( Islam är fienden till all fruktbar tanke , alla verkliga initiativ och alla produktiva ideer.Islam har inte åstadkommit något gott i det förflutna , och kommer aldrig heller att göra det i framtiden. Islam representerar mörk reaktion för hundratals miljoner mändkliga varelser.))

    Presstalsmannen för den sionistiska fredsrörelsen OZ ve Shalom,Yehezkel Landau, har i en intervju sagt följande:-

    (( Vår sionistiska dröm kan bli en mardröm om vi inte förstår begränsningen i Israels vilja att dominera andra människor)).

    Dr Nahum Goldmann sa 1947,1947

    ((Det är Palestina judarna är intresserade av därför att det utgör själva knutpunkten mellan Europa, Asien och Afrika och därmed är centrum för politisk världsmakt. Kort sagt: ett militärstrategiskt centrum för att kuna behärska hela världen.))

    David Ben Gurion sa 1950 1950: Ni måste kämpa oryggligt och oupphörligt -genom invasion eller diplomati-för att förverkliga det israeliska imperiet som omfattar området mellan Nilen(Egypten) och Eufrat(Irak).

    Yeshayahu Ben Porat,knessetledamot,Israel 1972 sa : det är sant att det inte existerar någon sionism,ingen bosättning och ingen judisk stat ,utan fördrivning av araber och konfiskering av deras mark.

    David Ben Gurion erkänner i en bok, The jewish Paradox 1978 sidan 99 och sa: Vi har stulit deras(palestiniernas) land.Varför skulle palestinierna acceptera det??, frågar han….

    Det finns mer och mer ..Men vi tar resten sen.

  35. Som alltid med muslimer som skriver på bloggar; det låter bra i början men sen lyser till slut judehatet igenom som alltid…

  36. Jag var till en början på palestiniernas sida när jag för 15 år sedan, men det var innan jag beslöt mig för att ta en mer ordentlig titt på situationen. Jag ville ge den en objektiv bedömning. Efter att nu ha bevakat området i 15 år så kan jag bara säga att Israel har absolut rätt till sitt land, även alla områden som palestinierna kallar för sitt.

    Amer Al-bayya, jag kan allt om regionen och all historia bakom nuvarande situationen sedan tusentals år tillbaka. Det var faktiskt detta som gjorde att jag valde att studera islam närmare och även koranen.

    Att som muslim börja med att säga att vi icke-muslimer inte kan något om islam begår en rejält misstag för en dag så snubblar de över en sådan som mig som vet väldigt mycket mer än ni tror och utan att vara en muslim, ”Know Thy Enemy”.

    Det är ovanligt att muslimer i din ålder (57år) är så extremt involverade i Palestina-frågan, ni brukar vara de som vet vad som pågår egentligen och låter ungdomarna slåss istället. Jag har hittat att du studerar… studerar vadå? Jag trodde du jobbade vid din aktningsvärda ålder eller gör du som många andra muslimer och tacksamt tar emot vad du anser är jizya, icke-muslimers straffskatt till muslimer av ett korkat land? Förstår varför du gillar Sverige!

  37. Hej,Israel har inte rätt..Men araber sa ja till Israel..Judar säger det också och de kritiserar hård Israel..Har du studrat Islam?? var jizja ett straff??.Alla fick betala skatt och icke-muslimer fick mindre skatt-jizja-…Rätt eller fel??..Igår fick jag höra att många som skriver,säger och tala osant om Islam ..varför??..Det kommer från myndigheter också som hetter(….).Om du har läst Islam ,som du säger,så måste du se att Palestina ligger i Islams hjärta .och Israel fick arbeta hård för att ockupera Palestina med UKs hjälp,varför kan jag eller Amer inte göra likadan för Palestina och sionister som 90 och 80 år går vidare med Israels allt annat?

    Amer skulle vara i vilket land som helst..Amer fick välja Sverige för att Sverige för honom ett land med moral,ansvar, samvete..Palme var svensk..Han fick arbeta i mer än 25 år med en familj med 5 barn och svensk fru..

    Snälla (Ni) måste kritisera Israel och hjälpa Israel med hård press för att rädda Israel och Israel gör fred..Israel fick ja och fred men säger nej..Var är FN,EU ,världen??

    ett orättvist försvar till Israel är inte bra för Israel .Stoppa Israel och säga att freden är bättre för alla..

    MVH…Amers vän.

    • Notousacom…
      Så du menar att islams hjärta ligger i Israel? Då får du faktiskt förklara för mig vad du menar med det, tänker du på Jerusalem eller?

      Jizya är utpressning för så länge som du inte har konverterat till islam måste du betala denna straffskatt som en tredje klassens medborgare, andra klassens medborgare i en islamisk stat är muslimska kvinnor. Skatten var så hög att många valde att konvertera över till islam. Snacka om att tvinga någon! Mohammed klargjorde därmed att de otrognas religioner är underkastade islam.

      Mohammeds ord…

      ”If they refuse to accept Islam, demand from them the Jizya. If they agree to pay, accept it from them and hold off your hands. If they refuse to pay the tax, seek Allah’s help and fight them”

      Hadith 19:4294

      ”He who withholds the Jizya is an enemy of Allah and His apostle.”

      Ishaq 956 & 962

      Och sedan din retorik om att Israel måste kritiseras… vilket dravel. Det går inte att förstå vad du skriver annat än att du har ett sådant hat för Israel så det finns inte! Sorgligt att se! Inte undra på att det aldrig kommer att bli fred i området.

      Jag tror att alla vet att om palestinierna lägger ned sina vapen så blir det fred. Skulle Israelerna lägga ned sina vapen skulle staten Israel och alla dess medborgare sluta att existera!

  38. Hej ,det står så här -Palestina ligger i Islams Hjärta..Du måste förstå att Islams Hjärta är Palestina.Jag menar att det finns 1,5 miljard muslim tänler på Palestina.Israel måste lämna Östra Jerusajem enligt FN:s resolutioner..Om du har läst Islam då måste du förstå att Islam talar till alla människor som är lika..Islam har inte 2,3 klass osv..om du har läst Islam så ser ,läser du att kvinnan har samma rättigheter som mannen.Om du läste om Islam som sa så här -klart och lätt-:- det finns inte tvång i Islam..Ordet-otrogna-är de som inte tro på Gud och(och) krigar mot Islam..Mohammeds ord(inte Mohammedbilder) är till de som har krigat mot Islam och måste betala skatt.Största brott i Sverige är när man fuska med skatt eller inte betala skatt..Mohammeds ord till Judar och kristna var avtal att muslimer ska skydda och försvara dem.Vem kritiserar vem??..Du måste förstå att Israel ockuperar , begår krigsbrott och bygga bosättningar och FN och USA har kritiserat Israel med judar också.judar har kritiserat hård Israel..Jassir Arafats bästa vänner är judar.Judar bor över hela arabvärlden..Israel måste följa alla FN:s lagar och USA sa att Israel måste stoppa alla bosättningar..

    Om-blogspot-, finns idag olika -reklam-men vi måste tänka på ett rättvist sätt.Palestinierna sa Ja till Israel och araberna har gett fredavtal till Israel men Israel säger bara Nej. det är inte bra..Din kritik till Israel kan skapa fred..

    Idag finns det ca halv bosättre med vapen i handen-civila- i Västbanken.Frankrike sa att Israel måste lämna Västbanken..

    OBS, Om du kritisera muslimer då säger jag att muslimer gör fel och allt annat men inte Islam..
    MVH..

  39. Palestina är inte alls i islams hjärta! Allt är bara ett olustigt politiskt spel för kulisserna. Palestinier är för övrigt starkt ogillade av den övriga muslimska världen. De tycker att palestinierna är ohyra och förtjänar att användas som offerlamm i kriget mot Israel och USA. Glöm inte bort att den stora invandringen av araber började först i början av 1900-talet från Egypten, Jordanien, Syrien.

    Staten Palestina har aldrig existerat, bara namnetför området och det vet du också om. Det enda stället dagens palestinier hör hemma är i Jordanien men det vet vi ju hur det gick på Arafats dagar. Det är lustigt för de riktiga palestinierna fram till sex-dagars kriget var judarna.

    Visst finns det olika klasser inom islam, slavhandel förekommer bland annat i Saudi Arabien och i Darfur. Icke-muslimer får heller inte samma rättigheter i ett islamiskt land som muslimer. Titta på gästarbetare i muslimska länder. Listan kan göras mycket lång och det vet du om.

    Jizya är beskyddarpengar som måste betalas ut till muslimer av kufr. Du berättar ju inte vad som händer om man inte betalar den, det är du tyst om. Vad skulle du säga om du som muslim måste betala en speciell muslim-skatt här i Sverige och om du inte betalar så mördas du och dina föräldrar!?

    Du säger att största brottet i Sverige är att inte betala skatt!?!? Otroligt naivt! Hur gammal är du? Det värsta man kan göra i Sverige är mord och landsförräderi. Det ska du veta som bor i Sverige. Andra brott som jag skulle uppe i toppen är våldtäkt samt pedofili.

    Varför skickar tex inte arabvärlden pengar till palestinierna utan det är bara vi i Väst som gör det? Visst, en del går direkt in till Gaza och Västbanken, men i form av vapen som används till att attackera Israel. Pengarna kommer mestadels från Iran.

    Du är ute och snömosar! Islam är grogrunden för ert uppförande och den uppfattning som icke-muslimer har av islam idag! Utan islam, inget våld! Det är dagens och världshistoriens sanning! Under islams 1400-åriga historia har det dödats 270 miljoner människor i Allahs namn. Du kan Googla detta om du vill.

    Det värsta jag vet är när ni muslimer hela tiden kräver respekt och tvingar andra att ha samma uppfattning som er. Det är er största svaghet och kommer att bli ert fall.

    Jag kritiserar islam och muslimer så mycket jag vill och när ni förtjänar att bli det. Just nu kritiserar jag dig!

  40. Hej, Vem sa det ?? Jan Hjärpe är inte israelist.Jan Hjärpe är bara en människa som kan Islam och han har sin ord om det ..

    Annars man kan inte försvara en mördare i rättegången..Då blir man en mördare också..Rätt eller fel??.

  41. Hej,Dragonen,Du har rätt..Du är fri människa .Du tänkar och gör som du vill.Du kan kritisera mig och alla.Du har rätt..Ingen kan stoppa dig..Bara om du har fel fakta..Får jag tänka och tycka som dig??.

    MVH..

    • Du får tycka precis vad du vill om mig och mina åsikter. Vi lever i ett fritt land, eller hur?

      ”Annars man kan inte försvara en mördare i rättegången..Då blir man en mördare också..Rätt eller fel??.”

      Så du menar att den advokat som försvarar en ”misstänkt” mördare också är en mördare i en svensk domstol? Även fast personen blir dömd, har han rätt till att överklaga domen tillsammans med samma advokat.

      Advokaten är fortfarande inte en mördare. Jag kan inte förstå ditt resonemang. Det är som om du inte har en aning om hur det svenska rättssystemet fungerar. I en Shari’a-domstol är det ”Gud” som dömer genom islamiska staten och dom kan inte överklagas OCH den misstänkte får ingen rättshjälp, han är ensam.

      Fakta är fakta! Fakta är alltid ett resultat av noga genomförda undersökningar och research som varit under hård granskning. Jag har alltid fakta när jag går in i en debatt eller diskussion.

      Jan Hjärpe är en islamist! Men så även Mattias Gardell. Dessa två har ett enormt inflytande hos politiker och myndigheter. Dessa ska omprövas i sin lämplighet anser jag.

  42. Religion, mostly is not by choice. It is the birth factor which now a days contribute mainly to the religion one is fimiliar with.
    The main riligion of the world are now fighting for dominance on the basis of the knowledge and financail power one or the other religions followers has gathered.
    The more the pelf and push one region can muster, will it grow, and visa versa, oif one religion is weak the other reliogion will conquer its place.
    Peace and harmony are the keys to all the religion with the bestowing of one self to the unselfish God. In God we trust and unto God we have to go again is one of the basic tenets of all the religions.
    Lets not fight and follow God in ones own way, and be absolute in His commandments, which are one and the same for all the religions.

  43. Spelar ingen roll vilken religion du har, den sekunden du dör, då ängeln kommer för att ta din själ så har du gjort ditt livs beslut så lev ditt liv som att den varar för evigt, men lev den också som att den tar slut imorgon, och jag hoppas att ni är glada när ni dör, då vi alla kommer att någon gång dö, som man brukar säga, ”death, the long awaited visitor”, hoppas jag att ni har tagit dem rätta besluten, för efter det finns det inget återvändå, må gud vara med er och leda er till den rätta vägen.
    Peace be with you!

  44. Nej, vi kan inte alls lita på islamister. De enda vi kan lita på är de sekulariserade muslimer, såsom Hannah Gadban och Nalin Pekgul. Så fort deras en, två , tre eller fyra fruar iklär sig religiösa tygstycken är de fyllda av lögner så fort de öppnar munnen. Det som saknas i Sverige idag är de kritiska rösterna. De som vet vad islam är och står för, som den ideologi och religion det är. Jag har massor av kunskap numera, vilket tagit mig år att inhämta. Bland annat från danska tv2, motsvarigheten till SVT, som i mars sände fyra program á en timma i varje avsnitt, ett otroligt bra program, http://nyheder.tv2.dk/2016-02-28-baggrund-for-programserien-moskeerne-bag-sloeret Dessutom kan de som vill veta mera läsa min blogg, där jag har länkat och lagt upp mängder av vad islam handlar om.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.