Christian Dahlgren – Et in Arcadia ego

Skribent med fokus på kultur, samhälle och det intressanta i livet. Huvudsaken att det finns en bra story. Och det gör det alltid. Bara man har rätt blick och känsla för feeling (som Stikkan Andersson sa). Den här bloggen är medvetet eklektisk enligt devisen att blandningen är grejen.

Kommer från den trygga idyllen Kungsbacka, min första arbetsplats var ortstidningen Norra Halland – sist i svensk press att tryckas med blytyper. Idag frilansande redaktör för Affärsliv Blekinge och dito journalist på kära Sydöstran (bättre redaktion finns inte). Tidigare verksam som politisk redaktör och kulturskribent på Östgöta-Correspondenten i Linköping. Även varit journalist på Borås Tidning, Smålandsposten, Gefle Dagblad, Vestmanlands Läns Tidning och Kristianstadsbladet. Har också sysslat med kommunikation och marknadsföring i det civila.

Fil kand i historia, statsvetenskap och Europakunskap.

Har inget emot champagne och ostron.
Tror på Vikens kapell, Ströms vattudal.
Huserar helst på Långö och Tjurkö i Blekinge.

Cykelägare? Ja.
Badar? Gärna.
Tennis? Absolut.

E-post: christian@rosbergdahlgren.com

13 tankar på “Christian Dahlgren – Et in Arcadia ego

  • Tack Ingrid, men mitt anställningskontrakt på Corren löpte ut den sista augusti och på grund av tidningens pressade ekonomi fanns tyvärr inte utrymme att fortsätta. Därför är jag inte längre kvar.

   • Men nu är du tillbaka sedan ett bra tag i alla fall. Tack för det! Hoppas du får vara kvar. E n ledarskribent måste ju tidningen ha, så länge den finns. Är det förresten billigare att ha en intern och en extern skribent än två in-house skribenter? Men jag är nöjd med nuvarande arrangemang, där skribent nummer två varierar.

 1. Och nu har du försvunnit igen! Måste jag säga upp min prenumeration? Jag hoppades att du bara hade semester. Nuvarande ledarskribent presenteras som vikarie, så man kan kanske hoppas?

 2. Hej!
  Jag kan bara hålla med tidigare kommentarer, jag saknar dig som ledarskribent på Corren. Jag mejlade chefredaktören Maria Kustvik innan jul, som svarade att du slutat och att rekryteringen av en ny ledarskribent var igång.
  Kom tillbaka Christian, Corren är inte detsamma utan dig.

  Med vänlig hälsning

  Jonas Junggren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.