Odell, Sahlin och chokladen

”Det är ren Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket.”

Så löd KD-ministern Mats Odells förkastelsedom över den rödgröna oppositionens förslag om att ge 12 miljarder kronor till kommuner och landsting. Odell (eller troligare någon anställd PR-kille) tyckte väl sig hittat på en vass och fyndig oneliner, som skulle tränga igenom mediabruset. 

Det gjorde den. Men knappast på ett sätt som Odell tänkt sig. Den ofina anspelningen på Mona Sahlins gamla skandalsynder blev en rejäl bumerang. Nu haglar kritiken: lågvattenmärke, slag under bältet, bottennapp, brutalisering av valdebatten. Till och med de egna Allianskompisarna ser besvärade ut. 

 Tobleronen verkar bli dyrköpt även för Mats Odell. Han framstår ju inte direkt som grabben med choklad i, om man säger så.

3 tankar på “Odell, Sahlin och chokladen

  1. Haha, din replik var bra.
    Annars tycker jag inte det var så farligt, värre har man hört under åren. Jag tycker nog att Mona skulle ha tagit det med en skämtsam klackspark. Nu känns hon – och kanske ännu mera hennes hejaklack – som väldigt förgrämda och lättretade.

  2. Jag pratade precis med en S-politiker som var upprörd på allvar. Annars är väl det upprörda skramlandet från partiet mest spel för galleriet, antar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.