Ta bladet från munnen, Maud Olofsson!

Visst, det var en skenmanöver. Den kontroversielle ryske oligarken Vladimir Antonov fintade med rök och speglar och köpte ut sig själv för att Saabaffären skulle gå i lås. Han kontrollerar fortfarande Spyker (se här, här och här).

Vd:n Victor Muller tiger ännu om sanningen, det är husbonden Antonov som börjat lägga korten på bordet. Vidare hävdar Antonov att såväl GM, som den svenska regeringen, var medveten om charaden. Äger dessa uppgifter riktighet är det förstås mycket anmärkningsvärt. Saken blir inte bättre av att näringsdepartementet försöker fly undan genom att vägra kommentera Antonovs påståenden. 

Vad ska man egentligen tro? Spelade regeringen högt för att slippa en för Alliansen politiskt besvärande debatt om Saabs nedläggning under ett valår? Det förefaller ändå väl dumdistrigt. 

Men faktum kvarstår: regeringen fixade fram ett mångmiljardbelopp från EIB (ett avgörande villkor för affären) till ett bolag i händerna på en minst sagt dubiös figur. Enligt både Säpo och CIA är Vladimir Antonov förbunden med kriminella aktiviteter. 

Näringsminister Maud Olofsson (C) har en del att förklara. 

1 tanke på “Ta bladet från munnen, Maud Olofsson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.