Saudiarabien ska inte bygga moskéer i Sverige

Under 1930- och 40-talen brändes otaliga synagogor i Europa. På 90-talet, när det multietniska Jugoslavien sprängdes sönder av inbördeskrig och terror, var det moskéernas tur.

I den bosniska delrepubliken, där blodbadet var värst, förstördes över tusen muslimska gudstjänstlokaler av kroatiska och serbiska ultranationalister. När freden kom visade dessvärre europeiska bidragsgivare ett mycket svalt intresse för att restaurera de ödelagda moskéerna. Desto villigare var Saudiarabien.

Den saudiska staten beräknas ha investerat drygt en miljard dollar i trakterna kring Sarajevo. Fast någon restaurering av traditionella Balkan-moskéer är det inte tal om. De nya moskéerna är vräkiga byggen i arabisk stil, och den form av islam som predikas där oroar även många bosniska muslimer. Ty saudierna må vara generösa, men deras pengar är inte kravlösa. Långt därifrån.

Det är nämligen inte enbart olja som den feodala kungadiktaturen Saudiarabien exporterar. En icke ringa del av de enorma inkomsterna från det svarta guldet under ökensanden används till att sprida wahhabismen över världen.

Wahhabismen är den fundamentalistiska saudiska statsreligionen, som uppstod på 1700-talet med målsättningen att vrida klockan tillbaka till profeten Muhammeds tid.

Inga andra tolkningar av islam än den påstått ursprungliga bokstavstrogna versionen tillåts existera. Inga andra religioner heller för den delen – i Saudiarabien finns följaktligen varken kristna kyrkor eller judiska synagogor.

Däremot ett förtryckande konservativt samhällssystem av medeltidskaraktär, komplett med kvinnoapartheid och offentliga halshuggningar som etablerad avrättningsmetod. Det är ett land ljusår från demokrati och mänskliga rättigheter, men med desto ivrigare religiösa missionärer.

I ett par decennier har den saudiska staten finansierat moskébyggen, skolor och muslimska kulturcentra i utlandet. Villkoret är ständigt detsamma: wahhabismens överhöghet. Man har även massutbildat saudivänliga imamer, och lockat unga män med stipendieresor till de heliga platserna Mecka och Media.

Wahhabismen är extremt intolerant, reaktionär och våldsromantisk. Det är denna vulgärreligiösa åskådning som fostrade Usama bin Ladin, och som blivit den ideologiska grogrunden för hans internationella terrorkrig mot alla otrogna, judar och ”korsfarare”. Exempelvis har saudifinansierade moskéer och skolor i Pakistan tjänat som rekryteringsbaser både för al-Qaida och dess allierade inom den afghanska talibanrörelsen.

Och på europeisk mark är inte Bosnien den enda platsen där wahhabismens anhängare försöker köpa sig makt och inflytande. Sommaren 2005 avslöjade P1:s samhällsprogram Kaliber i ett reportage att saudiska oljepengar även använts för dubiösa ändamål i Sverige. Bland annat har Saudiarabien bekostat en muslimsk friskola i Örebro, och den stora moskén i Malmö.

Kaliber avslöjade vidare att den vackra moskén på Medborgarplatsen i Stockholm ursprungligen var tänkt att byggas med saudiskt kapital. Men där backade församlingen ur när man insåg att uppgörelsen innebar förlorat oberoende: saudierna krävde majoritet i styrelsen och rätten att tillsätta imamen.

Sedan länge är det känt att Saudiarabien även erbjudit sig att bekosta en ny moské i Göteborg. Sveriges muslimska stiftelse, som ansvarar för det planerade bygget, har förbluffande nog inte rest några invändningar. Tvärtom har man villigt tagit emot pengar för uppförandet av en gudstjänstlokal nedanför Ramberget i stadsdelen Hisingen.

Mohammad El-Alti, som är ledamot i stiftelsen, sade nyligen om den blivande moskén: ”Vi räknar med byggstart efter nyår. Den blir delvis finansierad av saudiska staten” (Göteborgs-Posten den 4/12, ej online).

Längre norrut har Stiftelsen Umeå Moské under fyra år försökt samla in medel till ett moskébygge. Efter diverse märkliga turer har stiftelsen dock likviderat sig själv och kassan gapar tom. Då kommunens redan beviljade bygglov snart upphör, har istället föreningen Svenska muslimer i Umeå övertagit ruljansen och kontaktat Saudiarabien för bistånd.

”Vi har ett sändebud där för att se om det finns organisationer som vill bidra. Tiden är kort och att förlita sig på privata gåvor skulle ta för lång tid”, säger föreningens ordförande Nasser Mosleh till Västerbottens-Kuriren den 24/11.

Moskén i Umeå beräknas kosta 25 miljoner kronor att uppföra. Att det inte är helt enkelt att skaka fram dessa summor bara genom att skramla med insamlingsbössor bland enskilda svenska muslimer är förståeligt.

I Karlskrona ska exempelvis Islamiska kulturföreningen få köpa en tomt av kommunen. Köpeskillingen tros landa på omkring en miljon kronor. Men de lokala muslimerna har enbart lyckats få ihop 400 000 kronor så här långt (BLT den 10/10). Drömmen om att sedan äntligen kunna samlas i en nybyggd moské med minaret verkar mycket långt borta.

I sådana situationer är det inte konstigt att stinna saudiska checkhäften stundtals verkar som en frestande lösning. (I Karlskronas fall har dock Islamiska kulturföreningen sagt sig vilja finansiera moskén helt utifrån egen kraft.)

Men saudistålar blir naturligtvis inte mer acceptabla för det. Frågan är hur stort inflytande Saudiarabiens missionerande egentligen fått bland svenska muslimska församlingar. I UNT den 12/12 skriver Mohamed Kadri, tidigare ordförande i Islamiska föreningen i Uppsala, följande på debattplats:

”Våra ledare i olika församlingar och förbund arbetar för att få verksamhetsbidrag för att kunna täcka olika driftkostnader och för att ha bra kontakt med oljeländer för att finansiera moskébyggen.”

Varningsklockorna borde ringa högt och ljudligt. Men få svenskar verkar bry sig – antingen av naivitet, okunskap eller utifrån missriktad tolerans. Rädslan att spela det främlingsfientliga muslimhatarpartiet Sverigedemokraterna rakt i händerna bidrar sannolikt också till tystnaden.

Att moskéer ska få byggas i Sverige är det inget snack om. Muslimer har lika mycket rätt till egna gudstjänstlokaler som kristna, judar eller några andra. Detta ligger bortom all diskussion. Punkt.

En sak är emellertid glasklar: wahhabismen är oförenlig med allt vad det öppna samhället står för. Både muslimer och icke-muslimer måste ta sitt ansvar för att stoppa offensiven från den religiösa fundamentalismen. Saudiarabiens oljepengar stinker. Att enbart hålla sig för näsan och titta bort är inte nog. 

31 tankar på “Saudiarabien ska inte bygga moskéer i Sverige

  1. Eftersom inga svenska partier kommer att förhindra wahhabismens inflytande i Sverige, så har du två val:

    a) Vänj dig vid Wahhabismens ökande inflytande

    b) Rösta på SD, det enda partiet som är emot saudiska moskéer och skolor i Sverige

    Jag vet vad jag ska göra i alla fall.

  2. Signaturen ”gotiskaklubben” väljer då vad jag förstår att bekämpa ett ont ting med ett annat. Frågan handlar ju om försvaret av det fria samhället, präglat av tolerans och öppenhet.

    Det är inga ideal som SD är någon vän av. Tvärtom. Detta parti, som är sprunget ur nazismen, står i sin kvävande inskränkthet snarare närmare den samhällssyn som wahhabismen representerar.

  3. Summa sumarum: wahhabismen/islamismen kommer att breda ut sig i Sverige, eftersom svenska politiker inte är intresserade av problemet, eller kunniga nog, eller törs tala om det, då det skulle kunna gynna SD.

    Där är vi väldigt överens, eller hur?

    Har du kanske namnet på något parti i hela Europa som är emot wahhabismen – eller är det bara dessa inskränkta ”nazi”anstukna partier som har de åsikterna?

    Om så är fallet, ja då kan vi konstaera att det är fritt fram för wahhabismen i Sverige och Europa, åtminstonde för din och de flesta europeiska partiers del.

    Då blir du, vare sig du vill eller inte, rätt så kontraproduktiv i denna fråga. Eller hur?

    Så var går din gräns för religionsfrihet?

    Om Gud säger att hon ska ha några stenar i skallen, ska hon inte ha det då? Eller när menar du att det toleranta samhället säga stopp till intoleransen?

    Ja, var går din gräns någonstans?

    Jag tror nog du ligger närmare SD än vad du vill erkänna.

  4. Nej, SD är för mig som liberal lika främmande som wahhabismen. Och gränsen går vid alla som gör våld på det demokratiska samhällets ideal och kränker de universella mänskliga rättigheterna.

    Det saknas nu inte anständiga partier som i Sverige uttryckligen markerat mot den religiösa fundamentalismen – Folkpartiets Jan Björklund och Nyamko Sabuni har exempelvis tagit debatten. Liksom Nalin Pekgul inom Socialdemokraterna. Men fler måste göra det, bland annat därför att inte främlingsfientliga krafter som SD ska kidnappa och exploatera frågan utifrån sina högst orena motiv.

    SD är ju emot alla muslimer och islam överhuvudtaget. Moskéer ska inte ens finnas i Sverige. Hatpropagandan minner om hur deras föregångare på 30-talet hetsade mot judar och judendomen.

    Avslutningsvis tycker jag att DN:s ledarskribent Annika Ström Melin formulerade det bra, när hon den 3/12 skrev följande tänkvärda rader:

    ”Europas muslimer utsätts för förtryck och diskriminering. EU:s rättighetsbyrå publicerade för två år sedan en alarmerande rapport som innehöll en kartläggning av det ökande antalet angrepp på moskéer, muslimska butiksägare och små flickor i slöja på väg till skolan. Det är förfärlig läsning.

    Just därför måste fler försöka stoppa den totalitära och våldsförhärligande islamismens utbredning. Det är två sidor av samma hot mot tolerans och demokrati i Europa, och de avspeglar varandra.”

  5. Du har din fulla rätt att tycka vad du vill om SD.
    Så det lämnar jag.

    Men det var inte så många islamistmotståndare du lyckades luska fram. Och det de säger och gör, är inte så mycket. Tyvärr. Folk tycks inte vilja fatta vad som är på väg att hända.

    ”Små flickor i slöja på väg till skolan”? Vadå? Angripna? Av vem?

    Tror inte en sekund på det. Var är dessa siffror? Vilka EU rättighets-undersökningar? Varifrån? Den där typen av okontrollerbar propaganda hör inte hemma i denna debatt. Det är rent av tarvligt skrivet av Melin, och visar på dåligt omdöme av dig att citera det. Fram med den undersökningen, annars kommer den vändas emot dig, fy fan vilket billigt Joseph Goebbels trick.

    När det gäller kvinnan och de universiella mänskliga rättigheterna, så finns det däremot
    bevis i överflöd, både från Koranen och från kvinnor som drabbats, som kan konstatera att den människosynen inte hör hemma i vår kultur.

    De som ägnar sig åt hedersvåld och gifter bort barn har inget i Sverige att göra. De kan gärna lämna landet. Eller hur? Hur ska du annars förena ditt liberal sinne med dessa människor? De är, enligt lagen, grova brottslingar.

    Slutligen, här är en ganska bra och lättläst introduktion till islam och Wahhabismen. Det är väl knappast objektivt, men den berättar historien bra, tycker jag. Wahhabismens tankar är inte nya, de finns redan i den ursprungliga Koranen, den Koran som enligt alla troende muslimer skrevs av Allah.

    http://www.inthenameofallah.org/introduction.html

  6. Rapporten finns att ladda hem från European Union Agency for Fundamental Rights.

    Jag vill gärna vara mycket generös med genmälen på denna blogg och önskar hålla diskussionen så öppen som möjligt.

    Men det är inte förenligt med god debattsed att bakom anonymitetens mantel aggressivt kasta ur sig svordomar mot enskilda människor och smutsa ner åsiktsutbyten med anklagelser av typen ”Joseph Goebbelstrick”.

    Tonen i kommentarerna bör hållas i en åtminstone någorlunda respektfull anda.

  7. Detta skrämmer mer eller mindre skiten ur mig. Om läget var illa innan, så inte lär det bli bättre av att Saudiarabien investerar här i Sverige.

    Till christiandahlgren; hur kan du med att säga att Sverigedemokraterna och wahhabismen är lika illa. Jag blev, helt seriöst, ganska förvånad. Har du en aning om vad som sker nere i Saudi? Jag tror inte det, för om du hade det, hade du insett vad för jäkla skit vi kan komma att få in här i Sverige. Om du inte redan varit inne och kollat runt, så uppmanar jag dig att ta dig till Amnestys hemsida och leta upp pressnotiser som beskriver vad som pågår i Saudi, saker som kränker de mänskliga rättigheterna. Vi pratar inte om ett parti som har, i alla fall i din åsikt, extrema åsikter om en religion. Vi pratar om människor som får ta emot kroppsbestraffningar, tex 7000 piskrapp för att man är homosexuell, 40 piskrapp och fyra månaders fängelse för en kvinna på 75 år som umgåtts med män hon inte var släkt med, halshuggningar och åter halshuggningar, helt offentligt, vem som helst kan titta på.

    Är du tex medveten om att inom islam betraktas kvinnan som hälften värd mot mannen. En kvinna som blir våldtagen måste ha fyra kvinnliga vittnen eller två manliga som kan styrka att en våldtäkt ägt rum, annars klassas det som äktenskapsbrott om hon är gift. Och straffet är oftast döden. En kvinna blev våldtagen av TIO män och hade inte ett enda vittne. Hon dömdes till 200 piskrapp, men världen protesterade så hon blev benådad.
    Det är detta som är sharialagar, det är detta som muslimer vill att vi ska få in i detta land. Det är detta som du jämställer med Sverigedemokraterna. Jag är chockad, minst sagt, att en svensk man kan göra denna jämförelse. Du borde mer eller mindre skämmas.

    Jag delar oron för vad som kommer hända här i takt med att muslimerna ökar i antal. Jag har inte emot några religioner, folk får vara hur de vill, MEN vi befinner oss i Sverige. Muslimerna har kommit hit för att slippa sitt helvete i hemlandet, de har lämnat allt bakom sig och fått en chans till ett nytt liv i frihet. Vad händer då? Jo, helt plötsligt ska de införa en massa islamistiska saker här, de anser att sharialagarna står över de som redan finns här. Är det inte brukligt att man rättar sig efter var man är? Varför vilja ha det likadant som det de flydde ifrån? Om jag åker ner till ett muslimskt land får jag knappt ens gå i shorts, vi måste anpassa oss efter deras regler. Man tar helt enkelt seden dit man kommer.

    Våra lagar verkar inte gälla för muslimerna, de gör allt som vårt rättsystem inte tillåter, tex skickar de hem sina döttrar för att de ska bli könsstympade, de gifter bort sina barn som inte fyllt 18 år, de tar saken i egna händer för att rädda familjens heder genom att döda sina egna. Nu tycker du väl att det bara handlar om några få familjer som gör på detta viset, men det är där kärnan ligger, det kanske bara handlar om tre familjer, men det är tre familjer för mycket. De har ingen som helst respekt för vare sig oss eller att följa våra seder och bruk.

    Det finns inga invandrare som ställer krav likt dessa. Har du någon gång hört andra invandrare komma med krav på alla möjliga saker? Hur pass mycket ska vi anpassa oss efter islam? Ska vi börja slakta våra djur obedövade med att skära av halsen på djuret för att Mohammed för 1400 år sedan inte hade tillgång till ett mer humant sätt att döda ett djur på, eller tycker du det är ok att skolungdomar och studenter inte längre får sjunga vår underbara nationalsång när skolorna slutar på sommaren, eller att det ska vara speciella öppettider på badhusen för att muslimska kvinnor inte får vistas där samtidigt som män.

    Att du inte ser faran i allt detta är för mig helt obegripligt. Jag delar Sverigedemokraternas, och gotiskaklubbens oro till fullo.

    Jag har varit inne och läst på vad SD står för. Jag tror knappast inte du varit där på ett tag, för jag upplevde inte dem som det du påstår. De är inte emot invandringen på något vis, däremot är de emot att vårt svenska samhälle anpassar sig efter islam.

    Det är synd och skam att svenska folket och regeringen inte ser det uppenbara, vi kommer sitta riktigt illa till om några år. Det finns muslimer överallt, och Allah har lovat dem att segra över alla andra.

    Har du koll på hur islam har brett ut sig på 1400 år? Kolla upp detta, kolla upp hur t ex Egyptens kristna folkgrupp konstigt nog har förminskats drastiskt, kolla upp vilka de är som ligger bakom det tysta folkmord som begåtts därnere.

    Profeten Mohammed tillbringade större delen av sitt liv till att sprida islams lära, de som inte anslöt sig till den, fick smaka på svärdet. Religionsfrihet!!! Pyttsan, det finns inget sådant inom islam. Vad tror du händer i Saudi om någon konverterar till en annan religion??? Förmodligen vet du inte detta, man döms till döden.

  8. Anna drar alla muslimer över en kam och hennes anklagelser mot dem är svepande, osakliga, vulgära och allmänt intoleranta. Sverige är inte Saudiarabien och kommer heller aldrig att bli det. Det är tråkigt att en sådan här angelägen debatt inte kan föras nyktert. Hat, rasism och främlingsfientlighet leder bara till en destination: avgrunden.

  9. Det är rätt att dra alla muslimer över samma kam. Av en väldigt enkel anledning. Det är deras plikt att vara muslimer och sträva efter en Ummah. Arabön är deras utopi. Det finns en väldans massa muslimer, som kämpar för att denna dröm ska besannas. De flesta är just nu fredliga. Men de våldsamma grenarna ökar.

    Det är varken rasism eller hat att reagera emot en ide som får nazismen att framstå som gullig. Det är inte heller främlingsfientlighet att vara emot barngifte eller dödande av judar.

    Läs på….

  10. Du börjar nyktert med din analys över att Saudis investering inte kommer utan motprestation från deras sida. Men sen kopplar du SDs metoder skulle vara lika illa som Wahabismens. Man kan inte dra alla muslimer över en kam helt riktigt. Men Islam är Islam och problemet är Islam för att citera Dr Wafa Sultan från Syrien.

    Det hade varit förnuftigt om ni liberaler hade lärt er lite om ”Takiyyah” den av Allah sanktionerade lögnen, allt för att Islam och muslimer skall framstå i en bättre dager. Umma som är på gång med hjälp av olika former av Jihad, Hudna den taktiska vapenvilan som Takiyyah förvandlar till fred. Dhimmi-systemet i vilket vi befinner oss så som betalande Jiza skatt till muslimer som lämnar oss i fred så som beskyddare. Klan tänkande som ser oss som medlemmar i ”Svenneklanen” och skall tryckas ner vilket ger mer ”sharaf” eller på svenska respekt åt den unga man som utmärker sig genom att utmana en svensk genom rån eller våldta en svanska. Det är en bister insikt som man får genom att försöka förstå mekanismerna bakom rubrikerna och inte bara ta på sig en kollektiv skuld i allting som kallas som både den nya regeringen och den gamla sosseregeringen i årtionden har gjort. Med 30 års facit i handen, vad i hela friden är det ni inte begriper? Ni har haft all tid i världen för att visa att ni visste hur saker och ting låg till och fungerade, är ni stolta över ert resultat?

  11. Alla har problem!!..USA har problem!!..Sverige har problem!!..Brott finns överallt..Men varför är muslimernas brott störe och grovare???.Vad är skillnad mellan att piska i Islam och att kasta sten i judendom och dödstraf finns i kristendom???..
    USA har dödstraff kvar och tortyr..Men varför kritiserar man hårdare och Islam är kvar som tro hos många???

    Det som händer i hela världen är inte bara Islam.Det politik som skapar orättvisor och judendom och kristendom med Islam har inget med att göra.Det behöves samtal med ett enda ord -rättvisan-..Muslimer har börjat det i hela Europa..Jag kan aldrig göra så att se vad det finns i hela Europa och säger titta det är kristendom.Kanske om jag inte vet om kristendom och jag vill göra illa kristendom på något sätt..Tänk att det finns mycket som muslimer gör men är det från Islam.Så måste man vet om Islam.Muslimer vill ha ett stort samtal i media. Vill media det???.Tack

  12. Ett arabiska land som heter Qatar fick bygga kyrkor och bar som serverar sprit och griskött (sprit är förbjudet i Qatar)till kristna som arbetar i Qatar från olika länder..

    Många vet att alla arabiska länder ser ut som städer i väst,hotel, bar, sprit, musik, bio, magdans osv..men utan för städer är bilden lite
    skillnad än vad man sett i städer.Varför kan inte människor vara snälla mot varandra??

    Om han gör så eller si vad har jag med det att göra???..Om han tar sprit eller inte ,vad har jag med det att göra??.om man har så här eller si här vad har jag med det att göra??..Men om en muslim gör brott mot kvinnor eller en från väst som gör brott (porr)mot kvinnor då har jag att stoppa det Och det har alla samma rätt.

    När man vill förstå, veta och kam mer Om Islam då är det skillnad än någon vill mörka ,missbilda, förstöra Islam…Muslimerna ska bli glada om media tar upp Islam varje vecka och föklara vad Islam är till alla som vill ha sånt stort samtal om Islam…Islam är Guds ord.Jesus och Mosses Gud..Abrahams Gud=Allah på arabiska….Islam är kristendom och judendom till alla människor..Islam säger att allt är en strid mellan de goda och de onda för att man kan få andra liv efter döden.Till paradiset eller till helvete..

  13. Islam är Al-Ilahs (månguden i Arabien) påstådda budskap till Muhammed. Islam är även Muhammeds gärningar då an anses vara perfekt ”Al-insan al-Kamil” dvs så perfekt att han inte kan göra fel. Denna lilla klausul gör att små flickor blir brudar genom Muhammeds giftemål med en 6 åring och naturligtvis även mödrar långt innan de borde. Våldtäkt är legaliserat då Muhammed dokumenterat i Haditherna hade sex med tillfångatagna kvinnor. I och med Islams inställning till Muhammed blir kollisionen med västerländska värderingar total. Muhammed lät lönnmörda och även avrätta en mängd människor, både män, kvinnor och barn. Ännu fler såldes som slavar.

    Än i dag finns slavar i den arabiska kultursvären trots att slaveriet förbjöds så sent som 1970. Än i dag avrättas och bestraffas människor på det mest bestialiska sätt. Att utomäktenskapliga aktiviteter har en orimlig påföljd det vet vi. Men färre vet att under det senaste året har Saudi Arabien avrättat minst två personer för ”häxeri” !?!? En man och en kvinna.

    Kultur och religion är så samman blandade att gränsdragningen är ytterst diffus. Religionen är skapad ur kulturen och upphöjd till religion. Som det kan bli.

    Islam är en vålds och sex fixerad kultur som inte hör hemma i en kultur som är grundad på frid och mänskliga rättigheter. När lögner (taqiyya) är välsignade så som metod att ställa islam i bättre dager blir argumet för islam alltid en suspekt rörelse som döljs bakom dim ridåer för att dölja sanningen.

    Att disskutera med en muslim kräver alltid en kunskap att skilja ut Pr-lögner mot den verkliga sanningen. Islam=underkastelse inte ”fred”.
    House of Islam = där islam råder. Motsatsen är där islam INTE råder ”HOUSE OF WAR.” Dar al-Harb. Är det någon nykter betraktare som inte inser varför västerlandet har bekymmer med muslimsk befolkning, framför allt när den växer till sig?

    Umman är på väg och insikten om dess strategi finns att läsa för den som är intresserad, börja med ”Muslimska Brödraskapet”. Än går det att ändra kurs, men sanden i timglaset rinner allt mer ut, Fp är inte vår vita riddare vad jag kan se. Upp till bevis, ni sitter i regeringen. Domen faller på vad ni verkligen genomför inte vad ni populistiskt föreslår och sen missar tåget.

    Är det ljuset i tunnlen vi ser eller ett expresståg som kommer rusande?

  14. Hej Naivtive..Jag är mycket förvånad av mycket vad du skrev….Om du vet och läst om Islam så vet du att Islam kom för att stoppa allt detta (aljahileje)-Tiden som inte har kunskap-..Mohammed har aldrig gift sig så här men han hade 9 fru i sitt liv, bara 4 fru med hans namn.Han var gift med en kristne kvinna och en som är jude.

    Jag är förvånad att det kan står så här om Islam.men jag förstår det. och det finns muslimer som hoppa över gräns men det är inte från Islam.Mohammed var mycket bra människa och det är Guds vilja..Guds vilja som ville att Jesus leva så här..Mosses stav var Guds vilja..Noaks fartyg var Guds vilja…
    Jag vill bara säga att kultur och tradition har stor roll i Islams värld..Islams lag-alsheriaa- är Vad Gud sa-koranen-och vad mohammed sa-alhadith-
    och Islam är en religion med allt annat, politik, ekonomi, kunskap, sociala biten osv…

    Jag hoppas att få några ord från dig på att var finns sån fakta om Islam som du har skrivt om??.Tack.

    Det fanns beit almal-pengars hus- för att hjälpa andra och det var först i världen.Men det finns inte idag..Tänk att det här huset har försvunnit.
    Om muslimer har det allt bra från Islam idag då är de bästa på allt idag…Men..men..

  15. @ Amer, det är inte i första hand vad muslimer gör eller inte som stör mig utan vad Islam har för påbud och även de traditioner som skapat och omger islam och lever kvar.

    Hur kan man inbilla sig att en allomfattande gud dyker upp i en öken och skapar ett regelverk som är så koplicerat att det krävs kunskaper i ett litet lokalt språk, arabiska för att till fullo begripa texten. Om det funnits en intelligent och tänkande väsen som ville upplysa människorna om hans visdom hade det varit en bagatell att skapa en begriplig kunskapsöverföring för alla och envar. Nu inskränker allah sig till att omfatta troende och i huvudsak män. Är inte kvinnan lika mycket värd? Är inte icke troende värda något i allahs ögon? Om allah är skaparen så är ju alla individer hans skapelser och det är ju märkligt att den lilla detaljen som tron avgör vilka han gillar eller inte. Märkligt trångsynt gudomlighet i så fall.

    Om allah hade koll på sin skapelse hade inte han ju inte tillåtit felaktigheter i koranen, inga motsägelser och inga absurditeter. Muhammed ändrade en hel del av verserna och påstod att allah hade kommit med rättelser, varför uppstod fel om ängeln Gabriel kom direkt från gud?

    Al-Illah var en av 360 gudar som figurerade i Arabien och att månen fortfarande har en dominerade ställning som symbol kan vi ju alla se. I toppen på moskeer, Röda halvmånen, på flaggor, sabelsvärden är en annan symbol för halvmånen. Hans tre döttrar al-Lat, al-Uzza och Manat finns med i djävulsverserna bland annat.

    Det är ju uppenbart för de som inte är religöst förblindade att Muhammed skapade koranen för egen vinning. Att du tycker att Muhammed var en mycket bra människa får stå för dig. I mina ögon förgrep han sig på småflickor, lät lustan styra sin självskrivna lag, Koranen så att den passade hans manliga drifter när han såg vackra kvinnor i hans omgivning. När hans unga fru Aisha blev sedd med en ung man och han kände att sharia lagen kunde utdömma henne till stening uppfann han versen om 4 pålitliga vittnen om otrohet för att en anklagelse om otukt skulle vara giltlig. Kunde inte detta styrkas blev den som anklagade en kvinna piskad med 100 rapp då det kom att anses som falsk angivelse. Hepp som det kan gå. Och hans älskade Aisha fick leva, det var ju tur.

    Islam har inte skapat omskärelsen vare sig manlig eller kvinnlig, utan det är tradition ifrån regionen. Men om Muhammed var så förnufteig hur kom det sig att han inte motsatte sig den och inte förordade den? Varför skär man sönder allahs perfekta varelser? Hur kan man påstå att allah är perfekt för att sen snitta lite hur som helst med Muhammeds goda minne? Det är ju helt vansinnigt.

    Om man har Muhammed som förebild är det i stark kontrast till det västerländska samhälle som ni av någon anledning har sökt er till. Vad är det för beteende att hugga av hand och motsatta fot för man är meningsmotståndare och vill förnedra denne? Hur kan man tycka en sån förebild är ok? Hur kan man ha en förebild som beordrar mord på politiska motståndare och belackare? Hur kan man frikänna en mördare bara för att denne försvarar sig med att mord offret misskrediterat Muhammed? Hur kan man ha en våldtäktsman till förebild och samtidigt sitta i västvärlden och ta del av den rätttsliga tryggheten. Det är hyckel. I samband med demonstrationerna mot Danmark skrek muslimer i England att krig borde startas mot Danmark och danska kvinnor då skulle tas som krigsbyte! Varför? Just för att bli sexslavar åt Muhammeds följeslagare.

    Jag kan inte för mitt liv se att islam är förenlig i västvärlden, alla moskeer, minareter, imaner och allt vad den religionen har för symboler påminner mig om hur våldsfixerad denna religion är. Till och med vad vi kallar för ”Den gyllne regeln” är annorlunda inom Islam ”Allt vad du vill att din BRODER skall göra dig skall du och göra honom” dvs kvinnor och icke troende omfattas inte som brödrar till en troende. Hela den muslimska världens hjälp till de drabbade i tsunami katastrofen som vi minns i dag gick till de muslimska offren. Västvärldens gick till de mest behövande oavsett religiös tillhörighet.

    Turkiets premiärminister Erdogan: ”The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers…”

    I dokumentären ”Undercover Mosque” som skapade av Channel 4 filmades hat predikningar i engleska moskeer med video länk direkt till Rijad i Saudi Arabien. Wahabitiska imaner predikar ett motstånd mot engelsk lag för den är inte instiftad av gud, men det går bra att leva på engelsk välfärd precis som här.

  16. Hej Naivtive..1- Vi talar om religion från Gud..Vem kunde göra som Jesus,låta synen komma fram igen , skapa liv på en död människa,sjuka blir friska, de som inta kan gå får de gå igen m.m…Var krislendoms makt över hela Europa fram till197o.Gud är Gud.Gud har skickat 2400 provet.Islam var sista religion från Gud på arabiska men Gud säger att Islam är till alla människor.Islam visar att kvinnan är lika värd men manen och alla som inte tro på Gud har inte anledning för att inte tro. de är lika värd med alla andra men på domedag kommer aldrig att klara sig.Gud säger :Tro på mig och på domdagen och på ett bra arbete så klarar ni livet efter döden..Änglen Gabriel kom till Maria och sa att maria ska bli gravid med Jesus.Koranen finns inte fel,Du eller jag eller vem som helst kan säga att det finns fel men Om Gud vill ha så eller lagar ska vara så.Gå måste man lyda som man lyder skatteregler!!.Gud säger : Ni kan inte hitta fel och ni kan aldrig skapa en likadan bok-koranen-..Jag vill inte att man ska läsa många böcker om Islam .Jag vill att man ska läsa koranen först och vad Mohammed sa..Sen kan man läsa andra böcker som kan stå mycket fel i de..Många idag kan skriva lögner om Islam och de vill ha bara pengar som Salman Rushdi..Jesus sa att de som ändra Guds ord får de mycket hård straff hos Gud..Muslimer tror att någon har ändart mycket i kristendom..Det får man inte göra-haram- och -halal-är allt vad man kan göra..
    Allt fel om Muhammed och hans fru är lögner.Jag har läst mycket om Islam men aldrig om såna lögner.Var står såna lögner???..Omkärelsen står i Koranen för män bara men en del gör det mot kvinnor men det är fel..Omkärelsen står i judendom och i kritendom men kristna tog inte det..Omkärelsen är mycket bra för hälsa.Och många läkare i väst sa det..Det ska vara rent för kvinans skull..Utan omkärelsen kan samla lite skit och man måste kolla hela tiden innan man gör sex..

    Islam är Gus Ord den sista ord efter judendom och kristendom.Gud = Alla på arabiska vill att folk ska tro på honom..Och Gud har skapat allt på jorden till alla människor och det är därför man ska säga: Tack för maten,min Gud..
    Islam tycker inte om de som inte tro som Jesus sa ..Men om de kriga mot Islam då måste muslimer försvara Gud och Islam ..I Danmark får muslimer protestera,förklara till alla att det är fel vad Danmark gör men aldrig med krig..Kriget i Islam är bara för att försvara Islam och mot orättvisor som finns idag i Palestina .Före kriget måste man tala fred först,säger Gud..Och man får inte döda en enda civil och oskyldig,sa Islam..Islam = fred, rättvisan, moral, ansvar, samvete och uppfostran som gör att man går inte över gränserna..Man har frihet också men röda korset och halvmånne samarbeta hela tiden..
    Min vän, Om arabvärlden och västvärlden kom överns om många saker Då skapar man en rättvis värld åt alla.Problemet idag är politiken inte Islam,Jag kan respektera din och du respektera min..men politikem är makt,pengar, supermakt,mord, orättvisor som kan förstöra en stor del av världen..Vi är alla från Gud och till Gud..Varför finns hat mellan oss .Ja det finns problem men varför kan man intelösa det ??..Den man som gör bästa arbete i jorden och tro på mig kommer han till min paradis,sa Gud..

    Gud älskar jag dig, Låt mig hjälpa och försvara alla savga och fattiga och försvarlösa.Gud = Alla= Abrahams Gud..

    Det bra att du frågar och läser om Islam men ta alltid fakta och sann bok om Islam för att det finns mycket som vill göra Islam illa…Gud ska vara med dig.Tack

  17. Anna Hej..Har du varit i Libanon??.Har du varit i Egypten??..Två länder som kan besöka och jag lover dig att du kommer inte lämna de här länder..Du kan göra vad du vill men aldrig bada naken….Du känner och tänker på den här mörka bilden som media ta fram..Jag bor i Sverige för 30 sedan och jag ser inte en enda film som visar liv på natten i arabvärlden.Det är som vilket land som helst i väst och mycket bra och veckert.

    dans, sprit, bar och allt annat…Men det finns problem där med Islam och det är därför vi vill ändra men arabika ledare styr med våld och orättvisor med all stöd från väst till de ledare…Om du vet om Islam då vet du att mycket vad du har skrivit är inte från Islam…Islam säger att det finns ingen tvång i Islam..Islam kom för att stoppa allt som går nu vid Islams namn……Islam är en enda religion som vill att kvinnan ska vara lika värd som manen och att slå kvinnor är förbjudet men idag behandlas kvinnan mycket illa..

    Islam säger nej till sex med djur och det är dödstraff om gor det..En liten porr kort kan göra att man åka mycket illa..När man döda då får man dödstraff..Om man säger uschh till sin förlädrar då gör man stor fel enligt Islam..

    Jag förstår dig men ta fakta och be alla media att visa ,skriva om den andra bilden om livet i Islams länder och du måste tänka också på hur mycket det här land har utvecklat sig.Det är viktigt…

    Titta på Qatar och Abudahbi som mycket bra och vacker städer..I Libanon som jag vill bo , du har Beirut vackrest i hela arabvärlden.Du kan se hur muslimer dansar med Abbas musik….Jag vill ha Beirut i mitt hjärta.Du kan läsa aftonbladet 14 12 2009 sidan 6-7……Det är om prästernas brott mot ,sex mot barn, våld mot kvinnor, sexgrupp, sprit m.m…Tack.Ta sann fakta om Vad Islam är,Anna….

  18. Hej Allah..Du kan kalla dig vad du vill.Du kan hata vad du vill .Det är normalt..Du kan tala om vad du vill.Du får tänka vad du vill..Du är fri man men Du ska inte störa min frihet,sa ett ordspråk från UK..Jag vill säga att jag älskar väst och vad väst gör men jag har nej till vissa saker .Får jag tänka så här,Alla??..Jag hatar lögner, orättvisor,rasism och brott med dålig politik som tar bara makt, pengar, mord och ockupation som medel för att man skapa sin intresse..

    Jag hatar Sionism, Nazism, Facism och allt annat som förtrycker en enda människa..Jag hatar att man döda civila och oskyldiga bara för att man hatar de…Jag hatar alla de ansvariga som inte gör något åt helvetet..Jag hatar alla rika som har makt över andra..Jag hatar alla mördare som dödar medvetet..Jag hatar Makten som dödar och förtrycker för pengars skull…

    Du har rätt men man kan inte hata alla för alla.Då är man orättvis och utan samvete..Jag älskar Palme och hans vänner .Om hela Sverige ska vara rasism eller hatar alla araber då går jag vidare och älska Palme och hans politik..Jag kan inte hata alla och allt.Det går inte så.Tack Allah..Vet du vad ordet-Allah- betyder ?den som är vackrast och sötast i hela världen…..

  19. Christian ser jag även i denna artikel fortsätter med sin demonisering serber genom utelämnande av relevant information. Glömmer nämna att bosinenmuslimer även brände kyrkor under 1900-talet i Bosinen, att bosnienmsulimerna stred med nazisterna mellan 1941-1945 mot sina grannar bosnienserberna som stred mot nazisterna. CL kan aldrig säga något negativt om bosinenmuslimer eller något positivt om serber. Orsak? Jo, västvärlden behandlar muslimer illa och det blir enklare att förhandla för USA och dess allierade (läs: bla Christian Dahlgren) om oljepriset med saudiaraberna när väst kan säga att vi har skapat 2 muslimska stater i Europa (Kosovo och Bosnien) när saudiaraberna kommer med argumentet: Varför hatar ni oss i väst så mycket? Svårt för saudiaraberna att arguemtera emot när väst har skapat två muslimska stater i Europa i ett områden där kristna serber har varit i majoritet och så får man oljan billigt och håller nere inflationen i väst eftersom olja är en bristvara. Det billiga oljan fås genom att bedriva en demoniseringskampanj mot serber de senaste 20 åren som liknar hetsen mot judar på 30-talet i Tyskland.
    Serber påstås i västmedia ha bedrivit ett folkmord på bosnienmuslimer på 90-talet, hur kommer det sig då att det fanns mer serber i Bosinen 1941 än bosinenmuslimer medan nu är bosnienserberna färre än bosinenmuslimerna, trots att bosinenserberna påstås ha begått folkmord på sina muslimska grannar? Förklara för mig CL varför du som påstår sig älska frihet bedriver hets mot folkgrupp (läs:serber)? Är så trött på denna ”kejsarens nya kläder”-journalistik. Mer yttrandefrihet och demokrati önskas!!!

  20. Hej Serb,Varför var sånt krig??.Vem står bakom Det??.Varför kunde inte USA och FN stoppa det i tid??..Har spelet av supermakterna någon roll i det här kriget??

    Ni muslimer och serber är ett folk..Vi fick höra att ni hade inget problem och ni var glada och festa tillsammans..En muslim kunde gifta sig med en serb och en serb gör likadan..Vad hände?..

    Idag är vi alla lika..Skillnaden är vem som arbetar bättre för andra och hjälpa och stödjer andra..Jag har vänner serber och muslimer och alla förstår inte vad det som hände!!…Vi måste tro på freden, friheten och rättvisan med kärlek till alla..

    Att hata är industri för några som vill styra med makt..Och jag säga till alla att hata hatet och älska kärlek..Kanske du har en bror som inte kommer från din mamma,sa araber.Vi hoppas att man får en ny rättvis värld.Tack

  21. Under 1930- och 40-talen brändes otaliga synagogor i Europa. På 90-talet, när det multietniska Jugoslavien sprängdes sönder av inbördeskrig och terror, var det moskéernas tur.

    Tycker du?

    http://www.serbianna.com/columns/savich/067.shtml

    Och så ett svar till Amer Al-bayya:
    Vi är ett folk, men sydslaverna är lite speciella. Så fort man byter religion så vill man skapa egen nation också. Muslimerna i Jugoslavien var serber och kroater fram till 1974. Då blev de egen nation kallad just muslimer. Alltså, om man ville identifiera sig med dem måste man byta religion. Detta har man försökt ändra på på 1990-talet genom att införa en falsk benämning ”bosniak” vilket är en synonym för ”bosnisk” eller ”bosnier” (se Vuk Karadzics lexikon från 1800-talet, om du kan serbo-kroatiska). Men problemet är att bosnier, dvs. bosnisk eller synonymen bosniak, betecknar geografisk tillhörighet, inte nationell. Alltså en serb är samtidigt en bosnier om han kommer från Bosnien.

    Problemet med krigen i forna Jugoslavien är just de starka banden mellan dessa folk. Vill man distanciera sig från någon närstående, då måste man visa det tydligt. Därför var det ”farligt” för vissa att leva tillsammans med andra närbesläktade ”nationer”, vilket ledde till att man ville bryta sig ur Jugoslavien och skapa egna stater till varje pris.

  22. Hej Amer, tro är individuell. Det verkar som du har en övertygelse att din gud är verklig och den finns. Jag trodde på tomten ett tag, men samtidigt som jag släppte den övertygelsen förvsann tron på andra osynliga väsen och makter även den.

    Ho ho ho Finns det några snälla barn? är ju inte för att vara elak mot de elaka barnen eller god mot de snälla utan en enkel morot /piska verktyg för föräldrar i sin uppfostran av barnen. Olydiga barn, tomten ger ingen prensent. Snällt barn får present. Under året används tomten så gott det går.

    Maktlystna män klär på sig profet kappan och lovar paradis till den som är snäll och hotar med helevete till olydiga. Snälla barn i 50 års åldern ger kollekt så att prästen kan köpa sig en ny V70. Snälla barn lovar kristendomen får spela harpa, snälla barn lovar Muhammed får sex med mörkögda jungfrur. minst 72 stycken om han har tur. Vilket öde en muslimsk kvinna kommer att få kan man ju bara tänka sig. En av floderna, Al-kathar består av vin, de andra, mjölk, honung och den 4e av renaste vatten. Mat finns det i överflöd i det muslimska paradiset och man kan ha sexuell förmåga likt styrkan av 100 män.

    Ja vad lovar man inte för att få makt över barn, stora som små. Himmel och helvete, presenter eller inga till busungen. Religion är makt, religionskrig är kiv om makt inte religionen i sig. Skit samma om det är Hitler, Djingis Kahn eller Muhammed. Muhammeds drevs av sex, vad de andra devs av kan historiker bättre förklara. Men för Muhammeds del böhöver man inte vara forskare för att inse att de primära var sex och det genom makt över folk och fä.

    Lite citat från fd muslimer:

    ”To realize his desire to rule over people, and satisfy his above-average sexual desires, he lied to everyone that he was receiving revelations from God.

    Comparing to his surrounding people who were immoral enough to bury their infant daughers, he was a relatively clever guy, intelligent, but evil to the core. Studying Islam almost makes one think Mohammed was the devil himself which he kept talking of.

    From a muslim perspective, Mohammed was a kind truthful man, and the true last prophet of God.
    Read the Quran and Hadith and decide for yourself

    http://www.apostatesofislam.com/mohammed.htm

    Som sagt, tro är något man väljer att ha eller inte. Man behöver inte tro på något övernaturligt för att känna vad som är rätt eller fel mot sin ”nästa”. En del av de 10 buden som förhåller sig till andra är ju ok. Men islam tillåter lögner taqiyya vilket strider mot budet att inte vittna faskt. Du skall inte döda är ju ganska normal inställning. Men för idioter som stoppar sprängämnen i kalsongen och försökte spränga ett flygplan fullt med människor tyckte tydligen inte det. Han hade tänkt att få 72 jungfrur av Allah. Vad är det mot 200 oskyldiga människor som bara hade oturen att hamna på samma flight. Hur stämmer den islamistiska tanken i detta fall mot guds bud att inte döda?

  23. Hej Naivtive, Jag vill fråga dig:Var är Jesus NU??..Jag förstår dig…Men kan du säga till mig vad är vatten,luft, jord??.kan du titta överallt tänka lite var kommer allt ifrån..Hur kan en kärna bli en stor träd??.Du var som en kärna i din mammas magen,hur funkar allt så här??
    Jag är förvånad av en del vad du skrev.Men Jesus sa :Ni ska inte döda,ljuga m.m men människor gör ändå..Din lärare sa att ni ska inte göra så eller si men ni gör det ändå..

    I politiken måste man bekämpa orättvisor,brott, ockupation, krigsbrott ,förtryck m.m och tänk på Irak..En del irakier krigar tillbaka mot USA och det är bra men att man döda civila då får man inte göra enligt Islam ..En del tänker inte på Islam och de vill bara försvara sig och döda så här..I USA om du kommer till en mark och du vill inte lämna marken då har ägare rätt att döda dig..På en dag fick USA döda 12000 indianer-barn,kvinnor-gamla- för att USA har hittat mycket Guld på samma område..

    Israel tar mark och hus från palestinierna med våld och vapen.Vad ska de göra???..

    När USA dödar civila en del tycker att de har rätt att döda USAs civila också..

    Vad ska svenskar göra om Ryssland ockuperar Sverige???..Västvärlden USA,UK, Frankrike m.m har begått brott och mord vid kristendoms namn..Ska man tala skit om kristendom??Nej..För att det är människans fel..Tänk att orättvisor skapar orättvisor..Vi vill USA som en rättvis makt.Bara det..Tack

  24. Jesus avrättades som en bråkstake, en som blev obekväm för den judiska maktens herrar som i sin tur övertygade rommarna att ta hand om smutsgörat. Det var en risk han tog och sen har hans beundrare gjort resten. Vin av vatten, bota blinda, uppväcka döda. Historierna är många men har naturligtvis uppstått tillsammans med Jesu uppståndelse för att skapa intresse för hans person och förmåga som sades ligga utanför det vanliga. Han var Guds son och då måste det ju bevisas med lite marknadsföring, eller hur?

    Precis som Muhammeds marknadsföring, Haditherna har reducerats från ca 300 000 till 10 000 för de överiga ansågs inte vara trovärdiga. Men det är trovärdigt att flyga till månen, flyga till Jerusalem i en dröm på en ”pegasus” stenar och träd kan prata, vatten rinner uppför, mannens spermier uppstår i ryggraden?

    Vart har Zarathrustra tagit vägen? Hans revis var äldre men pissades över av islam när araberna spred islam under sina erövringskrig. På samma sätt som islam sprids här och nu. Ibland fredligt ibland med dödsoffer.

    Men hela tiden sprids islam med taqiyya, hot om både det ena och det andra. Hur tror du att du kan skrämma mig med helvetet när jag inte tror på vare sig det eller paradiset? Och vad skulle jag i ett paradis att göra? Passa upp självmordsbombare så att de kunde pippa vidare med sina mörkögda oskulder? Det är inte min dröm om vad som är kul.

    Har du funderat över hur stor universum är? Har du jämfört vår sol med en ”röd jätte” supernova och likanande himlakroppar som susar runt som små prickar i natten. Skulle detta varit skapat av en osynlig liten makt i Saudiöknen? Som dessutom bara pratar arabiska? Och om nu han bara skapat jorden så varför bara det, vem har skapat de andra? Solen månen och lite annat runt om oss?

    Jag har väl sått ett frö, vattnat det och skördat frukten. Men även glömt vattna och de dog! Inte känner jag mig som en härskare över liv och död för det. Bara som en slarver. När jag hugger sönder en sten så skapar jag sandkorn, inget märkligt i sig. Men Gud är jag inte för det. Jorden har existerat i 4 miljarder år och för 1500 år sen kom Muhammed på svaret? Tycker inte du att det är lite sent påkommet av Allah att informera om tingens ordning? Varför gav han inte informationen till Zarathrustra 1000 år tidigare? Eller någon annan av tänkarna i historien? Du kan väl inte på allvar tro att Jesu gud som älskar alla sina skapta varelser på jorden helt plötsligt ändrar sig och utesluter vissa och blir ogin, hämdlysten och avundsjuk runt år 620 efter Kristus?

    Vart hade islam varit idag om inte Muhammed hade marknadsfört det med sex i detta livet. Våld och övergrepp och mer sex. Och sen i nästa liv kommer vin, kvinnor och mer sex? Han är som en dålig väckelse predikant som lovar vad som inte kan kontrolleras? Hur kan 11 september bombarnas öde kontrolleras? De trodde på martyrskap, men vad har hänt efter det? De är döda och sprängda i småsmulor. Allt för Muhammeds marknadsföring, men vad vet om de fick kvittera ut sina oskulder? Och vad tycker de små mörkögda skönheterna om sina massmördare? Dricker Muhammed Atta vin eller honungsmjölk?

    Visst tycker jag att naturen är underbar en vårkväll, men inte behöver jag tro på Tomtesagor för att uppskatta livet och vad det ger. Och VARFÖR skulle jag inte njuuta av det här och nu för att istället vänta på ett flummit löfte om en framtid som baseras på lögner och dikter.

    Religion är makt, makt över de som ställer sig in i flocken och låter sig ledas av vallhundarna allt enligt herdens kommando. Tror du jag låter mig ledas av några bjäfsande hundar oavsett och jag fashineras av groende frö eller vackara solnedgångar?

  25. Hej Naivtive..Jag respekterar din åsikt men jag behöver Fakta om det..Jesus hade rättigheter som du nekar till..Jesus har inte begått något brott och han vill bara visa att det finns Gud..Jag tror inte att religion har skapat problem men människan har skapat problem åt sig själv..Orättvisor från de som har makt har skapat hela tiden mer orättvisor och religion säger nej till det..Tack
    MVH.

  26. Hej Amer, Jesus blev dömd i domstol till döden och avrättades efter laga dom. Vi skulle säkert ha åsikter om huruvida domen skulle ha passerat ett rättsäkert samhälle. Men det var 2000 år sen och mycket har förbättrats inom rättsäkerheten sen dess. I alla fall i västvärlden. Så hans brått får väl anses vara behandlat i laga ordning, med dåtidens mått mätt eller hur?

    Men sen blir det väldigt bakvänt om det skall råda omvänd bevisföring om hans så kallade ”under”. Det kan ju knappast vara vettigt om jag som inte tror på varken Tomten eller ”under” beskrivna i en sagobok som är 2000 år gammal skall bevisa att det bevisligen ”omöjliga” som beskrivs är lögn? Vänd på det och bevisa att undern är sanna. Att det går att gå på vatten, uppväcka döda mm.

    Tro är just tro och ordet i sig säger att bevis inte behövs för då övergår tro till vetenskap som skall bevisas. Jag tror inte på någon gudomlighet som vist sitter och reglerar våra liv och kommer att dömma oss för våra gärningar. Jag tror inte heller på Tomten även om i Jultid sagan är söt och det finns mycket vackert i den svenska folk traditionen som skapades i tro på en massa väsen som troddes fanns runt i kring oss i mörkret och skogarna. Det var en verklighet i all den vidskepelsen också. Varför har vi övergett den övertygelsen samtidigt som ni vill ha respekt för Er vidskepelse med Muhammeds skapelse Allah? Allah är ett argument för Muhammeds maktambitioner. Det är vad jag tror på. Har jag rätt till det?

  27. Först en lite annorlunda betraktelse, ursäkta om jag inte exakt håller mig till saken.
    Kommer någon månne ihåg den tramsiga Tingeling goes Russia-showen i Melodifestivalen förra året? Minns ni ryssarnas upprördhet. Som en upplysning kan jag bara säga att jag delar den upprördheten.
    Ganska snart stod det klart, att de flesta svenssöner jag diskuterade med efteråt, stod det klart att en majoritet nästan unicont sa att ”Det där får väl ryssarna temefan tåla”. Diskuterade man vidare fann man ganska snart att de som sa så var sådana som allmänt var ganska Rysslandsskeptiska och rent av ryssfientliga. Det var inte tal om att showen skulle vara någon varm humor, utan de skulle ”tåla” detta. Förflöt diskussionen ännu längre stod det även klart, att de som tyckte att ryssarna minsann fick tåla Tingeling också stod bakom de skändande bilderna av Muhammed, som muslimerna minsann också måste ”tåla” i yttrandefrihetens namn.
    Kanske någon klok läsare kan hjälpa mig med svaret på gåtan om varför de flesta rysshatare även är glödande islamofober.

  28. För övrigt är det komiskt att se hur medvetet svenska många blir då de skriver om islam som vårt lands största hot, precis i samma anda som Adolf Hitler ansåg om judarna. Komiskt är det eftersom jag förmodar att de flesta som skriver annars gärna dränker sig i amerikansk skitunderhållning och överhuvudtaget inte bekymrar sig över att Sverige håller på att bli alltmer amerikaniserat. Där ligger det stora hotet, inte från islam.
    Om man vill vara lite provokativ skulle jag säga att det enda som kan rädda Sverige från att fullständigt bli engelskspråkigt och amerikaniserat överhuvudtaget, är ett större inflytande från islam, varför inte också Ryssland — till alla USA-älskares fröjd…

  29. Eftersom SD kommer direkt ur den nazistiska rörelsen, behöver SD-populasen en liten historielektion:
    Under 30-talet hade Tyskland under nazistisk regim regelbundna kontakter med radikala islamister, alltså även saudiska wahabiter, eftersom även de står bakom judehatet.
    Till alla SD-sympatisörer, som när de skriver om islam plötsligt blir liberala demokrater, ber jag att ta er en djupdykning i vad SD egentligen står för. Där finner man bland annat tankar om mer gammeldags familjepolitik, traditionella könsroller och inskränkt aborträtt, något som i allafall försiktigt smeker radikala fundamentalister, kristna eller muslimska kvittar lika. Skrapar man lite mer på ytan, finner man att SD-folk inte bara är för hårdare straff utan även dödsstraff om man verkligen kommer under huden. Det sista skulle smaka som söt saft för wahabiter.
    Jag avskyr varje religiös fundamentalism, men anser likväl att islam kan få ha sin plats i Sverige, liksom kristendomen eller andra religioner. SD-folkets motstånd mot islam påminner för övrigt en del om när asatrons tjänare bekämpade de första kristna influenserna. Får vi månne se en ny blot-sven gå till storms mot påstådda islamister. Blir nog ett skrattretande skådespel.
    En annan fråga: Anser den så svenskmedvetna läsekretsen, läs ”halvamerikanerna”, att en infödd svensk som konverterar till islam är en landsförrädare?

  30. På samma sätt som det varnades förgäves för Hitler så varnas det förgäves för Hitlers kvarvarande bundsförvanter. Som Jonas påpekar fanns det samarbete mellan muslimska höjdare och nazismen. I dag döljer man den kopplingen för man vill inte se eller låtsas om den. Men det är egentligen ganska svårt att dölja spåren om man bara vill se skogen för bara träd. Någon koppling mellan islamisterna och SD kan du leta i skogen efter, däremot finns det mellan islamister och ND.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.