Försvarsdebatt med Peter Hultqvist

På Corren hade vi ett försvarsseminarium i tisdags med försvarsminister Peter Hultqvist (S). Jag och Widar Andersson var i panelen. Lokalen var fullsatt till sista plats. Det blev en skojig debatt i ett angeläget ämne.

Fredrik Quist rapporterade i Corren den 12/5:

”Christian Dahlgren höjde temperaturen genom att påstå att den nuvarande svenska regeringen är den sämsta sedan folkpartiledaren Ola Ullstens regering i slutet av 70-talet. Men i samma andetag lyckades han ge försvarsministern en komplimang.

– Äntligen har vi någon som förstår försvaret. En stabil, gammaldags gråsosse när det hettar till i vår omvärld, det är inte fel, sade ledarskribenten och fick medhåll av Widar Andersson.

– Det vore väldigt svårt att invända mot detta.

Peter Hultqvist såg road ut, även om han inte delade Dahlgrens uppfattning om regeringen.”

Widar Andersson kommenterade i Folkbladet den 13/5:

”Det är något märkligt med Peter Hultqvists dragningskraft. Christian Dahlgren på Correns ledarsida är en utpräglat, konsekvent och klassiskt blåborgerlig person. Dahlgren äter normalt sossar till frukost i sina ofta flyhänta och litterärt bestyckade ledartexter.

I går var försvarsminister Peter Hultqvist i Linköping. Bland annat medverkade han på ett fullsatt lunchmöte som Folkbladets och Correns ledarsidor arrangerade i tidningens stora mötessal. Dahlgren ombads att kommentera Hultqvists anförande.

Ledarskribenten slog inledningsvis fast att Sverige nu har den ”sämsta regeringen sedan Ola Ullsten” men konstaterade i samma andetag att Peter Hultqvist är det lysande undantaget. Enligt Dahlgren ”överglänser dagens försvarsminister de moderater som har företrätt honom på posten”.

Som sagt; Hultqvist har förmågan att nå fram till andra än de genom modersmjölken indoktrinerade meningsfränderna i partiet.

Vilket är en gudabenådad och Dalasänd tillgång för dagens socialdemokrati som annars har uppenbara svårigheter att frigöra sig från den vänsterfälla som Alliansen har gillrat.”

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Försvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.