Ilmar Reepalu är en moralisk och intellektuell ruin

”Jag står för det jag sagt.”

Ilmar Reepalu, ledande politiker (S) i Malmö, håller fast vid sina tidigare uttalanden i Skånska Dagbladet, där han bland annat jämställer antisemitism och sionism som lika onda ting.

Har den övriga Socialdemokratin något att säga i frågan – eller tänker Mona Sahlin & Co bara tiga och hålla med? Malmö, arma stad…

2 tankar på “Ilmar Reepalu är en moralisk och intellektuell ruin

  1. Enligt ett tidigare citat i bloggen ska Ilmar Reepalu ha sagt att ”Självklart har konflikten i Gaza förra året spillt över på Malmö… Vi accepterar varken sionism eller antisemitism. Det är ytterligheter som sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda”.

    Jag undrar vilka personer som Reepalu menar när han säger ”vi”? Det finns en del ortodoxa judar som är antisionister och olika åsikter om sionism kan säkert diskuteras. Det som är anmärkningsvärt är att Ilmar Reepalus genom sitt påstående anser det oacceptabelt att stödja bildandet av staten Israel, ett land som Sverige erkände sextio år tillbaka. Är Ilmar Reepalu emot yttrandefrihet?

  2. Reepalu verkar även vara emot demonstrationsfrihet. Han sa nämligen vidare följande i den refererade intervjun i Skånska Dagbladet den 27/1:

    ”Jag skulle önska att judiska församlingen tog avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. I stället väljer man att hålla en demonstration på Stortorget, som kan sända fel signaler.”

    Den judiska församlingen höll alltså en manifestation på Stortorget för FRED i Mellanöstern. Som blev attackerad av en hop rasande huliganer. Men enligt Reepalu får tydligen Malmös judar skylla sig själva för detta (de sänder ”fel signaler”) – och han skuldbelägger dem för vad Israels gör.

    Inte blir det hela bättre av att intervjun publicerades på självaste Förintelsedagen. De signaler som Reepalu sänder är minst sagt otäcka och lär knappast göra situationen drägligare för de utsatta judarna i hans stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.